Τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπόρις Τζόνσον είχε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από το Brexit, εκτός εάν η ΕΕ αλλάξει ριζικά τη στάση της».

Μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις πρόσφατες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε την ανάγκη διαλόγου και χαιρέτισε τη δημόσια δέσμευση της Ελλάδας να επιλύσει τις διαφορές με την Τουρκία διπλωματικά. Ε

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να συνεργάζεται και με τις δύο πλευρές για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Για τον κοροναϊό, συζήτησαν τις αντίστοιχες προσπάθειες των χωρών τους για την καταπολέμηση του κοροναϊού και συμφώνησαν να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν μια βιώσιμη παγκόσμια ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός εμβολίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το αποτέλεσμα των πρόσφατων τουρκοκυπρίων εκλογών. Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι η διευθέτηση στην Κύπρο ήταν προς το συμφέρον όλων.

Τέλος, οι ηγέτες αποφάσισαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση της σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας.