Προς νέα σκληρότερα μέτρα μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων και διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη.

 Αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο, ο πρωθυπουργός ήρθε σε επαφή με λοιμωξιολόγους προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση, μετά και την ανακοίνωση των 865 κρουσμάτων.

 Το  μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες και το απόγευμα ο ίδιος θα ανακοινώσει νέα μέτρα, πιθανότατα με διάγγελμα.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια, τα μέτρα θα αφορούν περισσότερα τοπικά lockdown, μάσκα παντού και πιθανότατα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας μεταξύ 1-5 π.μ.

 Τα μέτρα που αναμένεται να αποφασιστούν αύριο και να ανακοινωθούν μέσω πρωθυπουργικού διαγγέλματος θα εστιάζουν σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Επιστήμονες και κυβέρνηση εδώ και δύο βδομάδες έχουν θέσει στο μικροσκόπιο έξι περιοχές της χώρας μας στις οποίες εκδηλώθηκε έκρηξη κρουσμάτων και εκτός από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, δεν αποκλείονται να ανακοινωθούν και περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων με ανάλογα πρόστιμα.

 Η ραγδαία κλιμάκωση των κρουσμάτων και το σερί των αρνητικών ρεκόρ των επιδημιολογικών δεδομένων  δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης για την κατάσταση Τόσο τα αυξημένα ημερήσια κρούσματα όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων, δείχνουν ότι το ΕΣΥ αγγίζει τα όριά του, ενώ η περαιτέρω διάδοση του κοροναϊού θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεφύγει ο έλεγχος.