«Καλή κίνηση» για την ανάδειξη του πτωχευτικού κώδικα στην επικαιρότητα, αλλά και «επιτρεπτή στο πολιτικό παιχνίδι» για αλλαγή ατζέντας από την «υπαρκτή εσωστρέφεια» στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”. Κράτησε δε αποστάσεις από τη άποψη του Αλέξη Τσίπρα πως η συζήτηση για το πτωχευτικό νομοσχέδιο, γινόταν «στα μουλωχτά».

«Νομίζω ότι είναι μια καλή κίνηση, γι` αυτό άλλωστε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να υποστηρίξουν τη μομφή», είπε. «Είναι σωστό, πως η συζήτηση για το πτωχευτικό, δεν γινόταν στα “μουλωχτά”, αλλά επειδή η δημόσια συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά και στα μέτρα για την πανδημία, είναι λογικό, ότι όλα τα υπόλοιπα θέματα, παρ΄ότι πολύ σημαντικά, έχουν μπει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.»

Ο κ. Κούλογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναγνώρισε στην κίνηση Τσίπρα και μια τακτική κίνηση, για να φύγει η δημόσια συζήτηση από την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ένα πολιτικό παιχνίδι στο οποίο επιτρέπονται κινήσεις, αν όχι επιβάλλονται κιόλας, για να αλλάξεις τη συζήτηση… Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει πέσει σε εσωστρέφεια. Έκανε πολύ κακό η πανδημία. Από τη μία ενίσχυσε την κυβέρνηση, συσπείρωσε τον κόσμο γύρω της, ενώ από την άλλη εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το συνέδριό του, με το οποίο θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτή την εσωστρέφεια.»