Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

 Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκε ουσιαστικά να απολογείται για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019 και κυρίως για τους 25 χιλιάδες πλειστηριασμούς που έγιναν εντός της προηγούμενης διακυβέρνησης.

 Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα. Ο μέγιστος αριθμός βουλευτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός της αίθουσας είναι 60 άτομα. Επίσης, υπάρχει σύσταση ώστε οι συνεδριάσεις να λήγουν πριν τις 12 τα μεσάνυχτα που ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε να «παραβιαστεί» το ωράριο για λόγους Δημοκρατίας καθώς η Βουλή συζητά ένα κρίσιμο ζήτημα.

 Σύμφωνα με την οργάνωση της συζήτησης οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετηθούν το απόγευμα της Κυριακής, με αντίστροφη σειρά ώστε η συζήτηση να λήξει με την ομιλία του πρωθυπουργού και περίπου στις 8 να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.