Αρχίζει, η ανάκριση που διενεργεί η αρεοπαγίτης, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση της Novartis και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή. Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στην οποία περιλαμβάνονται τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πολύμηνες εργασίες της προανακριτικής επιτροπής.

Το "κατώφλι" του Αρείου Πάγου θα περάσουν ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις για το "Ρασπούτιν-Gate" στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Ανώτατο Δικαστήριο με κεντρικό εμπλεκόμενο πρόσωπο των πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται για τρία πολιτικά πρόσωπα που είχαν καταθέσει μηνύσεις για την υπόθεση. Ο κ. Σαμαράς θα καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, ο κ. Βενιζέλος στις 6 Νοεμβρίου και στις 9 Νοεμβρίου ο κ.Λοβέρδος.

Την υπόθεση έχουν αναδείξει με σειρά ρεπορτάζ τους τα "Παραπολιτικά" . Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων, θα έρθει η "ώρα" που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συμμέτοχοι στα αδικήματα που του αποδίδονται θα κληθούν από κυρία Αλεβιζοπούλου προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Μετά, θα έρθει η ώρα, του Ανωτάτου Ειδικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών το οποίο, αφού θα προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θεοδώρου, θα αποφανθεί με βούλευμα του, εάν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.