«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, να ακούμε και να ξέρουμε αυτό που λένε οι ειδικοί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, όσον αφορά την υγειονομική πορεία της νόσου.

Αναφορικά στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι το δεύτερο είναι ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν ιδιαίτερα οι κλάδοι αλλά και γενικότερα η οικονομία είτε από το αποθεματικό είτε από τα χρήματα που πρόκειται να πάρουμε από την ΕΕ».

«Δηλαδή να δώσουμε χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό τα οποία έτσι κι αλλιώς θα τα πάρουμε επόμενα. Και βεβαίως ιδιαίτερη προσοχή μας θα πρέπει να σταθεί στις χαμηλότερες τάξεις», διευκρίνισε ο ίδιος.

Για τα ΜΜΜ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Θα πρέπει να είναι ταχύτατη η βελτίωση της κατάστασης στα ΜΜΜ. Όσοι ζούμε ιδιαίτερα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη βλέπουμε καθημερινά αυτό το συνωστισμό στα ΜΜΜ και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν πρέπει να είναι γρήγορα και σημαντικά».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την ενοικίασή ή την επίταξη των τουριστικών λεωφορείων, απάντησε: «Ότι πουν οι συγκοινωνιολόγοι και οι ειδικοί που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι το πολύ που θα πρέπει να είναι μέσα στα λεωφορεία, τα τραμ ακόμα και το μετρό πρέπει να είναι καθήμενοι».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, ανέφερε: «Σαφέστατα. Συνήθως οι επιτάξεις, οι οποίες συνήθως γίνονται σε περίοδο πολέμου αλλά και τώρα με μια έννοια πόλεμο έχουμε, έχουνε χαρακτηριστικό την αναγκαστικότητα τώρα αν κρίνουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει και μια αποζημίωση των κλινικαρχών αλλά όχι σε καμία περίπτωση αυτό που ανακοινώθηκε».

«Θα έπρεπε να υπάρχει μια μόνιμη επιτροπή διακομματική όχι που θα παίρνει αποφάσεις αλλά που θα λέει ότι ‘’αυτά είναι τα μέτρα, πάρτε τα’’ και να είμαστε όλοι σύμφωνοι και να προχωράμε. Αν για παράδειγμα σηκώνεται κάποιος και λέει ‘’δεν υπάρχει η ασθένεια ή τέτοιες άλλες βλακείες’’ θα πρέπει να υπάρχει ένα τείχος κοινωνικό που να βοηθάει την ίδια την κοινωνία να συνεχίζει να ζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι πρέπει να ακυρωθεί η πορεία του Πολυτεχνείου, απάντησε: «Πρέπει να παρθούν υπόψη όλα αυτά που συμβαίνουν, δηλαδή ότι έχουμε κοροναϊό, ότι έχουμε έξαρση του κοροναϊού. Καταρχήν πρέπει να μην το κάνει το υπουργείο Προστασίας του πολίτη αλλά το ίδιο το φοιτητικό κίνημα να πάρει την πρωτοβουλία».

«Εγώ θα έλεγα ότι υπάρχουν και εναλλακτικές, δηλαδή για παράδειγμα να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα 100-200-300 άτομα με μεγάλες αποστάσεις και με τη σημαία του Πολυτεχνείου και να κάνουν την πορεία αλλά το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάρει την απόφαση και εμείς τα κόμματα να υπακούσουμε», δήλωσε επιπρόσθετα.