Αντιπολίτευση που θα «ήταν για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν σοβαρή» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα για παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά το φιάσκο με την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης, το οποίο αποδόθηκε σε πανευρωπαϊκό πρόβλημα της πλατφόρμας.

Αναλυτικά η δήλωση -απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ- του κυβερνητικού εκπρόσωπου έχει ως εξής:

«Κάποιοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν την ευθιξία να παραδεχθούν ένα λάθος λέγοντας «δεν είχα υπόψιν μου οτι το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είναι πανευρωπαϊκό. Μόλις ενημερώθηκα και αποσύρω την σχετική προηγούμενη ανάρτησή μου».

Στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν βγαίνουν να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος χρεώνοντας στο Υπουργείο Παιδείας ένα πρόβλημα της πλατφόρμας σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά επιμένουν κιόλας! Είτε κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους δεν ξέρουν τι γίνεται γύρω τους, είτε, έστω με καθυστέρηση, έμαθαν τι έγινε, αλλά επιμένουν στην προσφιλή τους τακτική «πες πες κάτι μένει».

Αντιπολίτευση για κλάματα. Θα λέγαμε για γέλια αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανέλθει στο ζήτημα της κατάρρευσης του συστήματος τηλεκπαίδευσης κατά την πρώτη μέρα της λειτουργίας της πλατφόρμας σχολιάζοντας την πολιτική κάλυψη που παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

«Το μόνο που είναι αστείο, κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε το νέο φιάσκο Κεραμέως», επισημαίνει η Κουμουνδούρου καυτηριάζοντας το γεγονός ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» την απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση της υπουργού Παιδείας.

συ