Με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να απαγορευθούν συγκεντρώσεις μεγαλύτερες των τριών ατόμων την ημέρα του Πολυτεχνείου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικοινωνήσει σήμερα με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα χθες το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, με πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού κόμματος υπέγραψαν κοινό κείμενο νομικών και άλλων προσωπικοτήτων, που καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση.

Το κείμενο δεν υπογράφει το ΚΙΝΑΛ, παρά την επαφή που είχαν μαζί του οι πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας.

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να του παραδώσουν το κείμενο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι έχουν αποφασίσει ότι δεν θα μετέχουν φέτος στους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο ανεβάζουν το θέμα τις απαγόρευσης από την κυβέρνηση λέγοντας ότι πρόκειται για αντισυνταγματική απόφαση.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. , έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο τόσο στο ζήτημα της πανδημίας όσο και σε αυτό της οικονομίας, προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έχει αποφασίσει ότι δεν θα παραστεί φέτος «στο αστυνομοκρατούμενο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι. Εορτασμός του Πολυτεχνείου με ραντεβού και άδεια από την Αστυνομία δεν μπορεί να υπάρχει» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα .

Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ που μαρτύρησαν αγωνιστές της δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο θέμα ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε δήλωση του ανέφερε ότι : «Όμως το Πολυτεχνείο δεν είναι μια «κρατική» γιορτή, όπως η 25η Μαρτίου και άλλες επέτειοι που το κράτος έχει την πρωτοβουλία εορτασμού. Το Πολυτεχνείο γιορτάζεται με πρωτοβουλία φορέων. Για αυτό είναι απαράδεκτο ότι αντί η κυβέρνηση να κάνει διάλογο με τους διοργανωτές, επιλέγει τα «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που θυμίζουν χούντα, Ζαγοριανάκο και 1973. Μόνο η καθαρεύουσα λείπει! Έστειλε λένε τα ΜΜΕ… τελεσίγραφο στους αρχηγούς των κομμάτων ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αν είναι δυνατόν.

Η απουσία διαλόγου, που οφείλεται αποκλειστικά στον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό και στην προτίμηση της σκληρής ΝΔ σε απαγορεύσεις, το μόνο που θα πετύχει θα είναι να οξύνει την κατάσταση με αρνητικές επιπτώσεις ίσως και στο υγειονομικό μέτωπο. Να είναι σαφές. Φέρουν την ευθύνη ακέραια.»

Στο θέμα παρενέβη και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ.Χρυσοχοΐδης εφαρμόζουν τις μέρες του Πολυτεχνείου ένα χουντικής έμπνευσης μέτρο που πρέπει να βρει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Επιστροφή στο παρελθόν ή εικόνα από ένα δυστοπικό μέλλον; ‘Ο,τι και να είναι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!»