«Είμαι βέβαιος ότι οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου οι οποίοι πάλευαν για δημοκρατία, πάλευαν για ελευθερία, πάλευαν για μια καλύτερη κοινωνία θα θέλανε  αυτά τα μέτρα να εφαρμοστούν και να προστατεύσουν την κοινωνία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Mea Culpa’’ με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε: «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το πλαίσιο όπως έχει, έδειξε στοιχεία, παρουσίασε τα πράγματα όπως έχουνε στην χώρα και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση η οποία δεν είπε ποτέ ότι θα πρέπει το lockdown να γίνει νωρίτερα ή ότι θα πρέπει να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα νωρίτερα, και ότι γίνεται μια κριτική για να γίνεται».

«Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να γίνει μια συζήτηση ήρεμη, να βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους αλλά η κριτική και η επιχειρηματολογία θα πρέπει να γίνεται βάσει δεδομένων και βάσει στοιχείων για να μπορέσει και ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι πολίτες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα», ανέφερε χαρακτηρστικά.

Αναφορικά με τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, σημείωσε: «Όπως δεν γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου, δεν είχαμε γιορτάσει την 25η Μαρτίου, όπως δεν κάναμε Πάσχα δεν θα γίνει φέτος και η πορεία του Πολυτεχνείου και θα πρέπει να το σκεφτούνε διπλά αυτοί που παρακινούν τους πολίτες προς μια τέτοια κατεύθυνση, να σκεφτούν στον κίνδυνο που βάζουν όλη την κοινωνία».

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων αυτοί που πολιτικά στέκονται απέναντι στα μέτρα όπως ο κυριος Πολάκης που με την στάση του λέει ‘’εγώ τα μέτρα σας –θεωρεί ότι τα μέτρα είναι της κυβέρνησης και όχι της επιστημονικής κοινότητας – τα γράφω στα παλιότερα των υποδημάτων μου και εγώ κάνω τη ζωή μου’’ και υπάρχουν και οι άνθρωποι οι οποίοι καλοπροαίρετα μπορεί να έχουν μια διαφορετική άποψη», τόνισε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απευθύνεται και στις δύο κατηγορίες, να πείσει τους ανθρώπους ότι η ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας το κάνουμε για λόγους αλληλεγγύης. Μπαίνουμε σε μια τέτοια διαδικασία για να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, να παύσουμε τη διασπορά του ιού για να σώσουμε τους αγαπημένους μας», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Δεν περιορίζει κανένας την πολιτική βούληση κανενός είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει πορεία αλλά το θέμα δεν είναι να φτάσουμε στην αποτροπή, το θέμα είναι να αντιληφθούμε ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό ζήτημα αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.