«Η κοινωνία πρέπει να ξεκαθαρίσει αν στα πολιτικά κόμματα επιτρέπεται να παραβιάζει τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κοροναϊού», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Η κ. Πιπιλή εκτίμησε πως «η κυβέρνηση ήθελε να μην δημιουργήσει μια αίσθηση ότι απαγορεύει συνάθροιση 5 έως 10 ατόμων το οποίο σεβάστηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25».

Σημείωσε πως «η κυβέρνηση έδειξε ανοχή που σεβάστηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25 ενώ το ΚΚΕ προχώρησε σε μια αθλιότητα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Φωτεινής Πιπιλή στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις χθεσινές συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η κ. Πιπιλή σημείωσε ότι «η οργή του κόσμου χθες από την αρχή είχε αυτό το περιεχόμενο ότι δηλαδή όλοι εμείς είμαστε κλειδωμένοι και τρώμε πρόστιμα και αυτοί επειδή είναι πολιτικά κόμματα είναι πιο ίσιοι από εμάς που είμαστε κλειδωμένοι σπίτι».

«Εδώ είναι θέμα κοινωνίας, συνειδητοποίησης από το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στα πολιτικά κόμματα επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η παραβίαση των μέτρων;», διερωτήθηκε η ίδια.

Η κυβέρνηση χθες είχε μια τρομερή δοκιμασία διότι είχε να επιλέξει με πολιτική απόφαση, γιατί δεν λειτουργεί το κράτος μόνο με νομικές εντολές για αυτό εκλέγει κυβέρνηση για να παίρνει και πολιτικές αποφάσεις. Είχε να επιλέξει μεταξύ του απαγορευτικού συνολικά, με το οποίο εγώ ως βουλευτής και ως πολίτης ήμουνα υπέρ της αυστηρής απαγόρευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση ήθελε να μην δημιουργηθεί μια αίσθηση ότι απαγορεύει ακόμα και τα 5-10 άτομα το οποίο το σεβάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και ο κ. Βαρουφάκης», διευκρίνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Για την απαγόρευση των συναθροίσεων, σημείωσε: «Η πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας έδωσε την εντολή, το Ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας είπε «απαγόρευση». Η κυβέρνηση με μια πολιτική κίνηση επέδειξε μια ανοχή την οποία τα δύο κόμματα τη σεβάστηκαν, το ΚΚΕ επίσης μέχρι το μεσημέρι και ξαφνικά το ΚΚΕ «τσαμπουκαλεύτηκε» και έκανε μια αθλιότητα που εμένα με πείραξε πολύ».

«Χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο για SMS και είπαμε αυτοί οι ιδεολόγοι –σα δε ντρέπονται- ότι πάνε στο Αλεξάνδρα και στα νοσοκομεία που είναι απέναντι από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Αυτό ήταν κατάπτυστο. Μπορεί η κυβέρνηση να δέχτηκε μια κριτική, το ΚΚΕ όμως έχασε όλη τη μπάλα. Το ΚΚΕ που το είχαμε συνηθίσει σε συγκροτημένες σοβιετικού τύπου συγκεντρώσεις αλλά συγκροτημένες που δεν δημιουργούν ποτέ προβλήματα χθες έχασε το λευκό ποινικό του μητρώο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Αυτή την πιπίλα ‘’τιμούμε το ΚΚΕ και τους αριστερούς’’ δεν τη δέχομαι. Τιμούμε συγκεκριμένες καταστάσεις σε συγκεκριμένες εθνικές καμπές των αριστερών, των δεξιών και κάποιων αλλά μη ξεχνάμε ότι η ιδεολογία της Αριστεράς και του κομμουνισμού καταπίεσε και δολοφόνησε, αιχμαλώτισε και φυλάκισε και βασάνισε εκατομμύρια», επισήμανε η ίδια.

«Αν απαγόρευε ολοκληρωτικά τις συγκεντρώσεις θα κράταγε το πανηγύρι ενάμιση μήνα. Η κυβέρνηση δεν έκανε λάθος πήρε μια πολιτική απόφαση. δεν κάνανε τσαπατσουλιά, έδειξαν ανοχή και το παραδέχονται. Θα κριθεί η κυβέρνηση, θα κριθούμε και εμείς οι βουλευτές και σε μια δύο μέρες θα ξαναγυρίσουμε στην πραγματικότητα που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας», κατέληξε.