«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου είναι πιθανό να έχουμε εκπλήξεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί;» με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης, και ζήτησε από τις δημοσκοπικές εταιρίες «να κρατούν μικρό καλάθι».

Είπε πως ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θέλουν να κρατήσουν τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ τόνισε πως με βάση τις δημοσκοπήσεις υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης.

Αναλυτικά η συνέντευξή του 

Αναφορικά με το έγγραφο που έβγαλε ο κ. Σκέρτσος για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: Αν υπάρχει τέτοιο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου που το έδωσαν στη ΝΔ χωρίς υπογραφές, λογότυπο υπηρεσίας, όνομα υπευθύνου κλπ εκεί υπάρχει μια σειρά από πειθαρχικά αδικήματα. Αν υπάρχει αυτό το έγγραφο να δημοσιοποιηθεί. Δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι αυτά που έβγαλε το Γραφείο Τύπου είναι αληθή.

Ο κ.Σκέρτσος πρέπει να δημοσιοποιήσει αυτό το έγγραφο και να αποδειχθεί πως έφτασε στα χέρια του και να βάζουν δημόσιες υπηρεσίες να λειτουργούν για ιδιώτες. Γιατί αν η ΝΔ σήμερα ή ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο βάζουν δημόσιες υπηρεσίες να κάνουν δουλειά για τα κόμματα χωρίς να πληρώνουν κάτι και χωρίς να ακολουθείται η επίσημη διαδικασία υπάρχουν πειθαρχικά αδικήματα στον ορίζοντα.

Από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχω βγάλει τρία Δελτία Τύπου με περιπτώσεις διατάξεων που ήρθαν για ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών στα οποία το Γενικό Λογιστήριο δεν έχει κοστολόγηση των μέτρων, μεταξύ αυτών είναι και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο και να λένε πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τι είναι αυτά που λεει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν πρώτον δεν φέρνουν στοιχεία για αυτά που νομοθετούν και δεύτερον δεν φέρνουν στοιχεία πόσο κοστίζει το πρόγραμμα της ΝΔ

Αναφορικά με τα δημοσκοπικά ποσοστά: Οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε στο δρόμο, στις επαφές με τον κόσμο στη Β Πειραιά είναι τελείως διαφορετικές από τη γενική εικόνα και επειδή διαπιστώνω μια αδιευκρίνιστη περιοχή πιθανά να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις και για τα μεγάλα κόμματα και για τα μικρά κόμματα αλλά και για τη συμμετοχή στις εκλογές. Ας κρατήσουν μικρό καλάθι οι δημοσκοπικές εταιρείες.

Ερωτηθείς αν εξακολουθούν να ισχύουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τα άλλα κόμματα για συγκυβέρνηση: Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από την απλή αναλογική, που ήταν διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς και του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, είμαστε υποχρεωμένοι στα πλαίσια υλοποίησης αυτού του νόμου να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Μακάρι το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 κάθε μέρα να λεει ότι ήμασταν η χειρότερη κυβερνηση και μακάρι το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα κάνουν κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήδη διαπιστώνουμε στην επαφή με τον κόσμο ότι πολίτες που είχαν στραφεί στο ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 βλέποντας ότι στο πίσω μέρος τους μυαλό τους θέλουν να κρατήσουν τον κ.Μητσοτάκη στο Μαξίμου στρέφονται σε άλλους πολιτικούς χώρους. Μακάρι να συνεχίσουν να το λένε!

Με βάση τις δημοσκοπήσεις υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης. Εάν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 και τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα αρνηθούν αυτή τη δυνατότητα θα έχουν και τη βαριά πολιτική ευθύνη.

Εγώ καλώ τους πολίτες να διαβάσουν τα 12 σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για να βγει μετά το ΠΑΣΟΚ και να αιτιολογήσει για ποιο λόγο αρνείται να κάνει κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ.