Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στην είδηση πως ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, είναι θετικός στον κοροναϊό και στον φόβο πως ίσως έχει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού μόλις πέντε ημέρες πριν συναντήθηκαν.

Ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό πως πριν από τη συνάντησή τους είχαν και οι δύο υποβληθεί σε τεστ και ήαν αρνητικό. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκη την επομένη έφυγε για ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου επίσης πραγματοποίησε τεστ κοροναϊού τα όποια ήηταν αρνητικά.

Μάλιστα τα πολλά τεστ που έχουν γίνει μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα είναι και ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπει σε προληπτική καραντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα:
Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρίν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.