Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει, προέβη η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη με συνέντευξή της σε Αθηναϊκή εφημερίδα.

Όπως είπε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη της έχουν κόψει το ρεύμα και παρά τις εκκλήσεις της προς την Λίνα Μενδώνη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει λάβει καμία απάντηση, απειλώντας πως θα πεθάνει.

Παρολαυτά, η κυρία Μενδώνη ουδέποτε έχει συνομιλήσει με την εν λόγω κυρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο τύπου του υπουργείου Πολιτισμού η κυρία Μενδώνη δεν έχει συναντήσει ποτέ την κυρία Θεοδωράκη, ούτε έχουν μιλήσει τηλεφωνικά. Η κορυφαία υπουργός μιλώντας με τον Μίκη Θεοδωράκη του είχε πει ότι θα δώσει στο υπουργείο τέσσερις συναυλίες το φθινόπωρο στην ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη( για τα 95 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη), όπου λόγω κοροναϊού μεταφέρθηκαν για την άνοιξη, όπως αναβλήθηκε και η έκθεση που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής (Ο Γαλαξίας του Μίκη Θεοδωράκη) αλλά και η μεγάλη συναυλία με την κρατική ορχήστρα Αθηνών που θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός με 2 κλασσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Όλα αυτά λόγω κοροναϊού θα μεταφερθούν αργότερα.