Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Δένδιας σε Μεϊμαράκη: Σημαντική επιτυχία το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις στην Τουρκία
dendias
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είχε ο Νίκος Δένδιας, μετά την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της τροπολογίας της Ελληνικής και Κυπριακής Αντιπροσωπείας για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Πρωτοβουλία

Ο υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ καθώς όπως τόνισε ο κ. Δένδιας με πρωτοβουλία των κ. Μεϊμαράκη και των Κύπριων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φούρλα «υπήρξε αυτή η σημαντική επιτυχία».

«Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της ομάδας των Ε/βουλευτών ΝΔ στο ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να τον συγχαρώ. Με δική του πρωτοβουλία και των Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκά Φούρλα
υπήρξε αυτή η σημαντική επιτυχία. Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία στο ΕΛΚ» έγραψε ο Νίκος Δένδιας στο twitter.

Για πρώτη φορά

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία υιοθετώντας την τροπολογία που κατέθεσε η Ελληνική και Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με πρωτοβουλία των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχή.

Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι στο προσεχές Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκικής προκλητικότητας.

Με την τροπολογία αυτή, η οποία στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αποδεικνύεται ότι η φωνή των Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ είναι ισχυρή. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ έχει ταχθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες σθεναρά υπερασπίζονται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ζητώντας κατ’ επανάληψη συγκεκριμένες αποφάσεις και έμπρακτη αλληλεγγύη στα δύο κράτη μέλη της ΕΕ.