Βορίδης: Περίπου 40 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών, πρώιμου Καρπουζιού, ανοιξιάτικης Πατάτας και θερμοκηπιακών κηπευτικών Κρήτης
5185511__1_
Πολιτική

Βορίδης: Περίπου 40 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών, πρώιμου Καρπουζιού, ανοιξιάτικης Πατάτας και θερμοκηπιακών κηπευτικών Κρήτης

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού, ενεργοποίησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής που αφορά τους παραγωγούς Ελιάς Καλαμών, πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης, ανοιξιάτικης Πατάτας και θερμοκηπιακών καλλιεργειών Κρήτης.

Το συνολικό ύψος του πακέτου ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 39.610.234 ευ-ρώ και διατίθεται για την ενίσχυση 27.514 παραγωγών.

Αναλυτικά, τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων διαμορφώνονται ως εξής:

Παραγωγοί Ελιάς Καλαμών: 70 ευρώ ανά στρέμμα


Πρώιμο Καρπούζι χαμηλής κάλυψης: 300 ευρώ ανά στρέμμα

Ανοιξιάτικη πατάτα: 245 ευρώ ανά στρέμμα

Θερμοκηπιακή τομάτα Κρήτης: 540 ευρώ ανά στρέμμα

Θερμοκηπιακό αγγούρι Κρήτης: 232 ευρώ ανά στρέμμα

Θερμοκηπιακή μελιτζάνα Κρήτης: 300 ανά στρέμμα

Υπογραμμίζεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων πλη-ρωμής έχει οριστεί η 9η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βορίδης σε σχετική δήλωσή του επισημαίνει ότι το Υπουργείο βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού και θα συνεχίσει να ενισχύει με ιδιαιτέρως σημαντικά ποσά το εισόδημά τους, στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης συνέχισης της παραγωγι-κής διαδικασίας που έχει τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα από τον υπουργό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα