«Οι πολιτικοί πρέπει να έχουν ενσυναίσθηση», δήλωσε στα  Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης.

Με αφορμή τη στήριξη Πολάκη προς το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Βουνάτσου, ο κ. Καιρίδης επισήμανε πως «ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό στο κόμμα του».

Για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία τα κρούσματα είναι περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται, σημείωσε ότι «δεν ωφελεί κανέναν κάτι τέτοιο και δεν πρέπει να ρίχνουμε νερό στο μύλο των συνωμοσιολογων».

Αναφορικά με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να ρίχνει στάχτη στα μάτια μετά την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις».

Τέλος ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει επανέναρξη διερευνητικές επαφές αν η Τουρκία δεν κάνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Καιρίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τη Θράκη, ο κ. Καιρίδης σημείωσε: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε ένα πολύ δεμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχής. Υπάρχουν πολλά στο επίπεδο των υποδομών που πρέπει να αναβαθμιστούν και τη συνδεσιμότητα τους μεταξύ λιμανιών, σιδηροδρόμων, οδικών μεταφορών και καλύτερης πρόσβασης στα σύνορα που είναι προβληματική σήμερα. Υπάρχουν κίνητρα φορολογικά και μια σειρά άλλα που πρέπει να δοθούν. Η κυβέρνηση της ΝΔ ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα, την επιστροφή του 12% που εκκρεμούσε από το 2010, αυτό ήταν το προκαταρκτικό για να δημιουργηθεί και το κλίμα γιατι υπάρχει μεγάλη καχυποψία από τους κατοίκους της περιοχής που έχουν ακούσει πολλά λόγια. Ερχόμαστε εμείς να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο αλλά και το μέλλον μπροστά».

Με αφορμή την ανάρτηση του αντιδημάρχου Αθηναίων κου Μακρόπουλου, ο βουλευτής του ΝΔ: «Οι πολιτικοί πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση, είναι το βασικό στοιχείο και βλέπω ότι είναι σε έλλειψη. Εγώ δεν θα έκανα ποτέ μια τέτοια ανάρτηση, βεβαίως δείχνει ότι υπάρχει μια έλλειψη επαφής
με τα συμβαίνοντα στον κόσμο για αυτό υπάρχει και αυτή η δριμεία κριτική».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της κας Βουνάτσου και του κ. Πολάκη, δήλωσε: «Όπου γάμος και χαρά και ο Πολάκης πρώτος. Έκανε ανακοίνωση η ΝΔ εναντίον του Πολακισμού και ήρθε ο Πολάκης να το επιβεβαιώσει. Είναι και αυτό ίδιον των καιρών, έχει καταδικαστεί, το έχουμε πει ξανά και ξανά νομίζω ότι κάνει πολύ κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αποτέλεσμα, τον αποξενώνει από το μετριοπαθές ορθολογικό ακροατήριο που είναι η πλειοψηφία του εκλογικού μας σώματος και τον βάζει στη γωνία».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που λένε ότι αποκρύπτονται τα κρούσματα του κοροναϊούυπογράμμισε: «Διάβασα το ρεπορτάζ του Βήματος, αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση της μιας λίστας με την άλλη στην ανακοίνωση των κρουσμάτων αλλά όχι απόκρυψη του τελικού αριθμού. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, με το που υπήρξε η έξαρση είδατε ότι τα κρούσματα ανέβηκαν. Δεν υπήρξε τέτοια προσπάθεια από την κυβέρνηση ούτε ωφελεί κανέναν κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι θα ήταν λάθος να πλήξουμε την αξιοπιστία και να ρίξουμε νερό στο μύλο των συνομωσιολόγων».

Αναφορικά με την επιστροφή του Ορούτς Ρεις στην Αττάλεια, σημείωσε: «''Too little too late'' από την πλευρά της Τουρκίας, είχε δύο μήνες καιρό ήδη από το προηγούμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο να δείξει μια συμπεριφορά, δεν το έκανε. Δεν το έκανε ούτε στη θάλασσα ούτε στο Βαρώσι και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα με τα οποία είναι απέναντι με την Ευρώπη. Η Τουρκία δεν μπορεί να ρίχνει στάχτη στα μάτια, αυτή ήταν και έννοια της παρέμβασης Δένδια και ευρύτερα της ελληνικής κυβέρνηση εν αναμονή του ευρωπαϊκού συμβουλίου. Το ξέραμε ότι θα φύγει το Ορούτς Ρείς το είχαν αναγγείλει , δεν θα ανανέωναν τη Navtex. Προσπαθεί να κάνει ο Ερντογάν μια προσαρμογή ενόψει του Μπάιντεν και του ευρωπαϊκού συμβουλίου. Τα καταφέρνει κάπως καλύτερα στα οικονομικά στα γεωστρατηγικά του είναι πολύ πιο δύσκολο γιατί έχει τις συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις και στο εσωτερικό του».

Ερωτηθείς τι θα απαντήσει η Ελλάδα σε μια ενδεχόμενη πρόταση της Τουρκίας για έναρξη διερευνητικών επαφών, απάντησε: «Είναι μια πολύ λεπτή ισορροπία και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, από τη μια η Ελλάδα είναι η χώρα του διαλόγου και κρατάει ψηλά τη σημαία της συνεννόησης και δεν πρέπει ποτέ να τη χαμηλώσει γιατί αυτό είναι το μεγάλο μας επιχείρημα από την άλλη δεν μπορεί να υπάρξει επανέναρξη των διερευνητικών επαφών εκεί που είχαν αφεθεί το 2016 χωρίς να γίνουν κάποια πράγματα πολύ συγκεκριμένα από την πλευρά της Τουρκίας. Όπως να περάσει καταρχάς ένα διάστημα να πέσουνε οι τόνοι και η επιθετική ρητορική, να δούμε τι γίνεται στην Κύπρο. Στην Κύπρο, και αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση από τα ελληνικά ΜΜΕ, δεν έχει προσεχθεί το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουμε ογκώδεις διαδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων εναντίον της Τουρκίας. Οι Τουρκοκύπριοι βγαίνουν και διαδηλώνουν γιατί δεν θέλουν ούτε την ισλαμοποίηση ούτε την τουρκοποίηση γιατί πιστεύουν ότι είναι Κύπριοι και ότι το μέλλον τους είναι στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια έχουμε ήδη ένα χαρτί. Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη μόνο από τους Άραβες, τους Έλληνες, τους Ισραηλινούς, τους Αρμένιους, τους Γάλλους, τους ευρωπαίους αλλά είναι απομονωμένη και από τους Τουρκοκύπριους».

Αναφερόμενος στις κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία, σημείωσε: «Και το καλύτερο αποτέλεσμα να πάρουμε στο επόμενο συμβούλιο το θέμα Τουρκία δεν τελειώνει και θα πρέπει να επιμείνουμε και οτιδήποτε αποφασιστεί θα είναι κάτι κλιμακωτό και σταδιακό. Ο αγώνας είναι ανηφορικός, πρέπει να πείσουμε 27 χώρες να ομονοήσουν. Εγώ είμαι αισιόδοξος και είμαι αισιόδοξος όχι μόνο για τη δική μας προσπάθεια αλλά κυρίως γιατί η Γαλλία η οποία χρεώνει στον Ερντογάν τζιχαντιστικές επιθέσεις πολιτών της τις τελευταίες εβδομάδες και η οποία είναι πραγματικά έξαλλη με αυτά που έχει κάνει ο Ερντογάν, δεν μπορεί να αφήσει ... και κακά τα ψέματα μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας το Βερολίνο, δεν θέλει να διαλέξει αλλά αν πρέπει να διαλέξει, θα διαλέξει το Παρίσι».