«Η χώρα βρίσκεται στο μάτι στου κυκλώνα του δεύτερου κύματος του κοροναϊού», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «δημιουργείται μείζον ζήτημα για την υγεία των πολιτών μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ για διπλή καταγραφή των κρουσμάτων κοροναϊού».

Ακόμη ανέφερε πως δεν έχουν εισακουστεί από την κυβέρνηση, οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για το υγειονομικό διαβατήριο, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Βρίσκω αυτή τη συζήτηση λίγο άκαιρη γιατί καλό είναι να συζητάμε για το πώς θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα και όλοι θα συμβάλλουμε σε αυτό και στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός μέχρι να ολοκληρωθεί και βεβαίως παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας, τώρα όμως είμαστε στο μάτι του κυκλώνα του δεύτερου κύματος».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για τον ΕΟΔΥ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Εμείς θα ρωτήσουμε τα ζητήματα τα οποία αναδεικνύονται από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Βήμα». Εξ όσων γνωρίζω η εφημερίδα Βήμα δεν είναι κάποια εφημερίδα η οποία στερείται κύρους και σοβαρότητας, αν δεν κάνω λάθος η κα Κρουστάλη είναι σοβαρή και έμπειρη δημοσιογράφος με διαδρομή πολλών δεκαετιών. Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι από προχθές που ήρθε το θέμα στην επικαιρότητα η ΝΔ μιλάει για fake news. Fake news διακινεί το Βήμα και η κα Κρουστάλη; Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το θέμα δεν το γνώριζε, το διάβασε σε δύο εφημερίδες και επειδή δημιουργείται μείζον ζήτημα με την εμπιστοσύνη των πολιτών…».

ΔΗΜ.: Για αυτό παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας

«Και πριν παρέμβει ο Εισαγγελέας και πριν γίνει η εισαγγελική έρευνα η ΝΔ έχει βγάλει και το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας. Ακούω διαφόρους συναδέλφους της συμπολίτευσης να τοποθετούνται με τρόπο απόλυτο και να λένε «δεν είναι έτσι, είναι ψέματα κλπ», έχουν κάποια παραπάνω πληροφόρηση θεσμική σε σχέση με την πληροφόρηση και την ενημέρωση που έχω εγώ ως βουλευτής της αντιπολίτευσης;», απάντησε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν αμφισβητούν τις δηλώσεις των ειδικών επιστημόνων, ανέφερε: «Εμείς δεν αμφισβητούμε αυτά που λένε οι επιστήμονες, αμφισβητούμε το κατά πόσο οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι σύμφωνες με τις επιστημονικές εισηγήσεις. Δεν θέλουμε να βάλουμε κανένα δίλημμα εμείς στους ειδικούς, από τον τρόπο με τον οποίο έχουν εξελιχθεί τα πράγματα καταλαβαίνουμε, είναι απολύτως προφανές, ότι δεν έχουν εισακουστεί από την κυβέρνηση οι εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Εμείς για να μπορέσουμε να συμβάλουμε θετικά, γιατί ο στόχος μας είναι οι θετικές προτάσεις να βγούμε από το αδιέξοδο , να στηρίξουμε τη δημόσια υγεία, να υποστηριχτεί το ΕΣΥ, να διαχειριστούμε όσο μπορούμε με έναν τρόπο που θα μας δίνει σε προοπτική καλύτερο αποτέλεσμα πρέπει και εμείς σαν αντιπολίτευση να γνωρίζουμε και ο κόσμος να γνωρίζει».

«Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε τους επιστήμονες σε αντιπαράθεση, δεν αμφισβητούμε τις ιδιαίτερες επιστημονικές αναλύσεις και τεκμηριώσεις αμφισβητούμε το κατά πόσο η κυβέρνηση ενσωματώνει και ευθυγραμμίζεται και ακολουθεί αυτές τις εισηγήσεις», δήλωσε επιπρόσθετα.

Για την χθεσινή φωτογραφία του πρωθυπουργού, ανέφερε: «Εάν ο πρωθυπουργός δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητα και τη δυσκολία των στιγμών και το γεγονός ότι πρέπει και ο ίδιος και η οικογένειά του να τηρεί τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους πολίτες ανησυχώ πάρα πολύ για το κατά πόσο μπορεί να είναι επικεφαλής ενός σχεδίου το οποίο θα αντιμετωπίσει μια κρίση δημόσιας υγείας και μια οικονομική κρίση. Είναι σημαντικό το ατόπημα, πιστεύω ότι ο ίδιος θα έπρεπε να βγει να ζητήσει συγνώμη για αυτή τη συμπεριφορά. Ήταν ένα σημαντικό λάθος και ένα σημαντικό ατόπημα που δείχνει ότι μεγάλο τμήμα του κυβερνητικού επιτελείου δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητα και τη δυσκολία των στιγμών και αποφασίζει τα πάντα να τα διαχειρίζεται επικοινωνιακά ή κάτω από το φως της δημοσιότητας».