Την υπεροχή των επιχειρημάτων του και το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας επέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην κρατική τηλεόραση καταρρίπτοντας την αίoλη επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως εκφράστηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Απαντώντας για πολλοστή φορά στο ζήτημα του τακτικού προϋπολογισμού για την υγεία, επανέλαβε πως το 1 δισεκατομμύριο έχει δοθεί στο ΕΣΥ από διαφορετικό κωδικό μετά από απόφαση της Ε.Ε να μην υπολογίζονται στα δημοσιονομικά ζητήματα τα ποσά που δαπανώνται για τη διαχείριση της πανδημίας, ζήτησε δε, από τον Νίκο Παππά να σταματήσει η αντιπολίτευση «επί δύο», τονίζοντας πως σε κάθε μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί τον διπλασιασμό του.

Στην αναφορά του Νίκου Παππά για τις καταγγελίες συνδικαλιστιτών εκπροσώπων του ιατρικού προσωπικού για «ματωμένα» και βίαια εξιτήρια, ο κ. Βορίδης είπε μεταξύ άλλων «εάν ένα νοσηλευτικό ίδρυμα ή κάποιος γιατρός ή η διοίκηση του νοσοκομείου δεν παρέχει την προσήκουσα νοσηλεία διαπράττει βαρύτατα αδικήματα, και καλό είναι η καταγγελία να υποστηριχτεί με μια μήνυση».

Ο Βορίδης επανέλαβε πως όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με μια σύνθετη δράση η οποία αφορά αφενός το επίπεδο λειτουργίας των συστημάτων υγείας, αφετέρου τη λειτουργία της οικονομίας, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει εγχειρίδιο για κανέναν και επιχειρείται η εξεύρεση ισορροπιών.

Ο υπουργός καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ τακτική διαστρέβλωσης των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, στην οποία συνηθίζουν να επιδίδονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως τόνισε, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυτή η επιλογή δυσχεραίνει τη συγκροτημένη και αξιόπιστη συζήτηση.

Τέλος, αναφορικά με την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την πληρωμή των ευημεριών των γιατρών σημείωσε ότι «μετά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι όχι μόνο θα πληρωθούν οι υπερωρίες αλλά θα διατεθούν επιπλέον ποσά για τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία να ζητά να πληρωθούν οι υπερωρίες».