Κανείς δεν πείστηκε ότι κάποιος νοικιάζει 140 τετραγωνικά με 500 ευρώ δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Για την πανδημία ο κ. Κακλαμάνης είπε πως από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι πως η μάσκα πρέπει να είναι υποχρεωτική ενώ εκτίμησε πως έως τις 7 Ιανουαρίου η χώρα θα πάει σε σκληρά μέτρα και ζήτησε από όλους να τηρήσουν τα μέτρα ώστε να υπάρξει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα της οικονομίας.




Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κακλαμάνης στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το σπίτι του κ. Τσίπρα στο Σούνιο

 Νομίζω ότι δεν έχει πεισθεί κανείς ότι υπάρχει η δυνατότητα σε μια ακριβή περιοχή του Λεκανοπεδίου να νοικιάζει κανείς 140 τετραγωνικά με 500€.

 Όταν αποφασίζει ένας άνθρωπος να ασχοληθεί με την πολιτική δεν πιστεύω ότι μαζεύονται κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού του χιλιάδες συμπολιτών του που τον παρακαλούν να το κάνει. Το κάνει από μόνος του γιατί το θέλει και αφού το θέλει πρέπει να ξέρει ότι ένας πολιτικός έχει πολύ περισσότερα καθήκοντα από ότι έχει ένας απλός πολίτης αλλά δεν έχει κανένα παραπάνω δικαίωμα από ότι έχει ένας απλός πολίτης. Αυτό ειναι ένας κανόνας που όποιος τον πιστεύει και τον ακολουθεί δεν είχε ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα, όποιος δεν τον πιστεύει και πιστεύει ότι έχει πολύ περισσότερα δικαιώματα από έναν άλλο πολίτη από εκεί και πέρα ας κρίνουν και αυτοί που ψηφίζουν και αποφασίζουν.
Αναφερόμενος στην παραδοχή του Πρωθυπουργού ότι έγιναν λάθη

Όντως με εξέπληξε ευχάριστα και θεωρώ ότι ένας ηγέτης το να παραδέχεται ότι μπορεί να έχει κάνει μια παράληψη ή ένα λάθος δείχνει ισχύ του ηγέτη αυτού και όχι αδυναμία. Οι πραγματικοί ηγέτες είναι αυτοί που κάποια στιγμή λένε το mea culpa. Το έχουνε πει μεγάλοι ηγέτες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αναφορικά με την πανδημία και το άνοιγμα του τουρισμού

 Είπα ότι τον Ιούνιο πιστέψαμε όλοι μας ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού ενώ στην ουσία είχαμε κερδίσει τη μάχη του πρώτου κύματος και ξεθαρρέψαμε περισσότερο από όσο έπρεπε, δεν αναφέρθηκα ειδικά στον τουρισμό. Εγώ ήμουν από αυτούς που υποστήριζε και όταν πήγαιναν καλά τα πράγματα στο πρώτο κύμα ότι έπρεπε η μάσκα να είναι υποχρεωτική.


Στηρίζω ότι δυστυχώς και λεω δυστυχώς γιατί όλοι θα θέλαμε να ήταν διαφορετικά, ότι θα πάμε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου με σκληρά μέτρα περιορισμού και κάνω έκκληση σε όλους μας να τα τηρήσουμε για να μπορέσουμε με τη νέα χρονιά να αρχίσει να ανοίξει περισσότερο η οικονομία.