Η κυβερνητική ανακοίνωση ότι η χώρα μας θα προμηθευτεί μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο, δηλαδή θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 πολίτες αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου η Κουμουνδούρου ανέφερε ότι « το εμβόλιο, το οποίο η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε πανάκεια για να δικαιολογήσει την αδράνειά της στην ενίσχυση του ΕΣΥ, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, αλλά από μόνο του δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού, οι πολίτες δεν μπορούν να παραμένουν εκτεθειμένοι σε μία πανδημία εκτός ελέγχου.»

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε μάλιστα ότι «οι επιλογές του ς, οι ιδεοληψία του ς και η ανεπάρκεια τους στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές».

Αναφερόμενος μάλιστα στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα της υγείας επεσήμανε ότι «εδώ και πάνω από ένα εξάμηνο, οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία έχουν απλήρωτες εφημερίες». «Το υγειονομικό προσωπικό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται στα όρια της σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης» . Πρόσθεσε ακόμα ότι «για να κερδηθεί η μάχη της υγείας, χρειάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να ιχνηλατείται επαρκώς η διασπορά του ιού μέσα στην κοινωνία, σε πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών αλλά και στη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας.

Παράλληλα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθενται εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σατικούρα για τις δαπάνες που έχει κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας . .

«Συνειδητά, εδώ και πολύ καιρό, ‘κακοποιεί’ τα οικονομικά στοιχεία» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Για άλλη μια φορά, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 24 δισ. ευρώ. Με βάση τα τελευταία στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, όμως, οι έκτακτες δαπάνες που έχουν γίνει για τον κορωνοϊό ήταν μόλις 6,7 δισ., και από αυτές 3,1 δισ. δόθηκαν ως δάνεια!».

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σχεδόν 1 εκ. εργαζόμενοι θα κάνουν Χριστούγεννα με κομμένο δώρο Χριστουγέννων, γιατί το δώρο σε όσους εργαζόμενους βγήκαν σε αναστολή θα υπολογιστεί στα 534 ευρώ και όχι στον κανονικό τους μισθό», υπογράμμισε.