Σε δεινή θέση βρίσκεται πάλι ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις αποκαλύψεις - φωτιά για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μάλιστα τη στιγμή που ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για τη βίλα του πρώην πρωθυπουργού στο Σούνιο. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της εταιρείας PwC, η οποία, με εντολή των δικαστικών αρχών, διενήργησε έλεγχο στην εταιρία, κυβερνητικοί παράγοντες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα, φέρονται να δείχνουν ενδιαφέρον για την υπόθεση της Folli Follie. 

Πρόκειται για δύο πρώην υπουργούς (Φλαμπουράρης, Χαρίτσης) και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μπαλαούρας, Αραχωβίτης), οι οποίοι, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία που περιλαμβάνεται στην έκθεση 200 σελίδων, τον Μάιο του 2018, φέρονται είτε να δείχνουν ενδιαφέρον για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Μάλιστα, ο υπάλληλος της εταιρίας σε ένα από τα email που στέλνει στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρεται πως του λέει χαρακτηριστικά ότι “πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές”. Η έκθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας που συνεχίζει τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο, ωστόσο, λόγω της αναφοράς για τα πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία έχει την αρμοδιότητα να τη διαβιβάσει στη Βουλή.

Iδού η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ευνοϊκή μεταχείριση της Folli-Follie

Με αφορμή τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το σκάνδαλο της Folli-Follie, παρατίθεται παρακάτω η τροπολογία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε μία ευνοϊκότερη μεταχείριση για την εταιρεία.



Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα

Υπό έρευνα τίθενται από την Εισαγγελία τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της PwC. Η δικαστική λειτουργός έχει αποστείλει ήδη τα στοιχεία στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένων προσώπων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα .

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας θα είναι η αξιολόγηση όσων περιλαμβάνονται στον φάκελο που απέστειλε η ανακρίτρια ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων από όσα αποκαλύπτει η επίμαχη , ενδιάμεση ,έκθεση της PwC από διαχειριστικό έλεγχο που διενέργησε για την εταιρία κοσμημάτων.

Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων , θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται. Η δικογραφία που ενδεχομένως σχηματιστεί σε αυτήν την περίπτωση θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την κύρια υπόθεση της FF.

Ξέσπασε πολιτική αντιπαράθεση

Με αφορμή τη δικογραφία για τη Folli – Follie και τις αναφορές για εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξέσπασε σφοδρή αντιπαράθεση

ΝΔ: Νταραβεριτζήδες στον ΣΥΡΙΖΑ - Περιμένουμε τις εξηγήσεις Τσίπρα

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητάει εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και συνεργάτες του, ενώ τονίζει ότι ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας», οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του κόμματος, «οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος».

«Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του. Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη», τονίζει η ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού.

Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της FOLLI – FOLLIE.

Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν. Όλα αυτά θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους.

Στο δρόμο της λάσπης που διάλεξε, ο κ. Μητσοτάκης θα πορευτεί μόνος του. Τα υπόλοιπα είναι καθήκον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Φλαμπουράρης - «Δεν έχω σχέση με τη Folli-Follie»

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά την ανάδειξη του σκανδάλου της Folli-Follie

όπου βρίσκει στο στόχαστρο τον ίδιο, αλλά και ακόμη δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ακόμη -τότε- κυβερνητικό στέλεχος, προσπάθει να αποδείξει την αθωότητα του στη συγκεκριμένη απόφαση.


Τα ήδη καταγεγραμμένα στοιχεία στοχοποιούν τον ίδιο τον Φλαμπουράρη και τους συνεργάτες του, σε μία υπόθεση όπου έχουν ήδη μεταβιβαστεί στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών τα νέα στοιχεία του πολύκροτου σκανδάλου για την ευθύνη των υπουργών, αλλά και δύο ακόμη βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΙΝΑΛ: Περιμένουμε τον φάκελο στη Βουλή για να τοποθετηθούμε

«Περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για τα όσα γίνονται γνωστά σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας Folli-Follie.

Ο κ.Χρηστίδης υπενθύμισε ακόμη πως «ήδη από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση τόσο της τότε κυβέρνησης, όσο και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και των τραπεζών στη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie».