«Κάθε καινούρια ανακάλυψη της επιστήμης δημιουργεί ερωτηματικά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις επιφυλάξεις που εκφράζει μερίδα πολιτών για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «εάν θέλουμε να πάρουμε τη ζωή μας θα την πάρουμε αν έχουμε κάνει το εμβόλιο».

Ακόμη σημείωσε πως «η χώρα πρέπει να αποκτήσει ανοσία στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό».

Παράλληλα ανέφερε πως «δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί και το φετινό καλοκαίρι».

Με αφορμή την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο της Folli Follie, επισήμανε ότι «ο εισαγγελέας που ψάχνει την υπόθεση θα εξετάσει τα δεδομένα και αν κρίνει θα στείλει τη δικογραφία στη Βουλή».

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αφήνει την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Σε ερώτηση για την επανέναρξη των διερευνητικών με την Τουρκία, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι εδώ αρκεί η Άγκυρα να δείξει ότι το εννοεί».

Διαβάστε ολόκληρη της Ντοράς Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τα ποσοστά των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάθε καινούργια ανακάλυψη της επιστήμης δημιουργεί διάφορα ερωτηματικά και παλεύουμε και με τις διάφορες απίστευτες φήμες οι οποίες κυκλοφορούν. Όλοι έχουν κάποιο κουμπάρο ο οποίος έχει ένα γνωστό ο οποίος έχει μια αδερφή που βρίσκεται σε κάποιο εργαστήριο και έχει άποψη για το θέμα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα υπάρξει νομίζω ένα συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι θα εμβολιαστούν».

«Αν θέλουμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω θα πρέπει να την πάρουμε έχοντας κάνει το εμβόλιο. Υπήρχε ένα υπόγειο αντιεμβολιαστικό κίνημα, στην Ελλάδα δεν ήταν μεγάλο αλλά αυτοί οι οποίο δυστυχώς δεν θέλανε να κάνουν τα εμβόλια είναι απίστευτα πεισματάρηδες. Έβλεπες άνθρωπο ο οποίος έχει τρία παιδάκια κα δεν τους έχει κάνει εμβόλιο πολιομυελίτιδος και το βλέπω εγώ και αρρωσταίνω γιατί είχα τη μητέρα μου η οποία πέρασε την πολιομυελίτιδα, η οποία πέρασε όλη της τη ζωή με τα αποτελέσματα αυτής της πολιομυελίτιδας. Είχε κάνει 14 εγχειρήσεις και η σπονδυλική της στήλη ήταν όλη τσιμεντωμένη και είχε δύο μόνο σπονδύλους ελεύθερους επειδή τότε δεν υπήρχε το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας. Και σήμερα φτάνουμε στο σημείο να έχει εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα ως αρρώστια ακόμα και στην Αφρική που είναι η τελευταία ήπειρος στην οποία παλεύανε τόσα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Χρειάζεται ενημέρωση, δεν χρειάζεται θυμό, δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν αλλά εκ των πραγμάτων οι άνθρωποι που θα θέλουν να επιστρέψουν στη ζωή την κανονική δηλαδή την κανονική που κάνανε μέχρι τώρα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες αυτοί που δεν μπαίνανε ποτέ σε αεροπλάνο δεν θα αντιμετωπίσουνε ενδεχομένως το ίδιο πρόβλημα ή αυτοί οι οποίοι δεν ταξιδεύανε. Οι άνθρωποι όμως οι οποίοι θα ταξιδεύουν αύριο , οι οποίο θα θέλουν να πάνε διακοπές, οι οποίο θα θέλουν να κάνουν τη ζωή που κάνανε παλιότερα δεν θα μπορούν να την κάνουν χωρίς το εμβόλιο. Να σας πω ένα παράδειγμα, η Ελλάδα έχασε 14 δις από τον τουρισμό φέτος, τι ελπίζουμε όλοι; Ότι από τον Μάιο κα πέρα θα έχει εμβολιαστεί ένας ικανός αριθμός «πελατών» μας οι οποίοι επειδή θα έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να ταξιδέψουν διότι αν δεν έχουν εμβολιστεί, θα το δείτε, δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν. Αυτοί οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, να ξαναλειτουργήσει η αγορά, να ξαναλειτουργήσει ο τουρισμός, να ξαναέχουμε εισόδημα. Αυτό είναι μια αλυσίδα. Εμείς αυτό περιμένουμε, το ίδιο περιμένουν και οι άλλοι από εμάς, να έχουμε εμβολιαστεί για να μπορούν να έρθουν σε μια χώρα η οποία θα έχει την ανοσία στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για να μπορούν να νοιώθουν και εκείνοι ασφαλείς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και εμείς και οι ''πελάτες'' θα πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι για να μπορούμε να έχουμε το κέρδος αύριο το πρωί. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν έχουμε το περιθώριο να χάσουμε και αυτό το καλοκαίρι και επειδή δεν το έχουμε καλό είναι να μιλάμε και να λέμε τα πράγματα καθαρά», υπογράμμισε η ίδια.

Για την υπόθεση της Folli-Folie, ανέφερε: «Ο εισαγγελέας ο οποίος ψάχνει την υπόθεση θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και αναλόγως θα στείλει στη Βουλή, αν κρίνει ότι πρέπει να στείλει στη Βουλή, τη δικογραφία και τότε θα υπάρξει ευκαιρία να τοποθετηθούνε όλοι. Εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να ακολουθήσω τη λογική Novartis και να θεωρήσω ότι η πολιτική ηγεσία θα παρέμβει με τον οποιοδήποτε τρόπο στο δικαστικό σώμα. Οι δικαστές οι εισαγγελείς, οι ανακριτές θα κάνουν τη δουλειά τους, ως οφείλουν να την κάνουν γιατί είναι μείζον θέμα, και είναι μείζον θέμα για την λειτουργία της οικονομίας στη χώρα ένα τέτοιο θέμα. Ότι καθυστέρησε δεν υπάρχει αμφιβολία».

ΔΗΜ: Αν έχει φύγει τροπολογία πριν καταθέτει στη Βουλή και έχει πάει στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι επιλήψιμο;

«Βεβαίως είναι επιλήψιμο. Εμείς οι βουλευτές έχουμε πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που συνήθως μας αναγνωρίζει ο κόσμος και για αυτό και το λειτούργημα του βουλευτού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν συντάσσεις μια τροπολογία μπορείς να τη συντάξεις σε συνεργασία με το υπουργείο το οποίο θα το χειριστεί για παράδειγμα, μπορείς να το συντάξεις σε συνεργασία με έναν φορέα από εκεί και πέρα άπαξ και βάλεις την υπογραφή σου ένα πράγμα δεν μπορεί να είναι η τροπολογία προϊόν δοσοληψίας», απάντησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Το πολιτικό σύστημα της χώρας εάν πρόκειται να κατηγορηθεί πρέπει να κατηγορηθεί με στοιχεία. Πληρώσαμε πολύ ακριβά στο παρελθόν λογικές κομματικές και χαίρομαι που η ΝΔ δεν προσχωρεί στη λογική αυτή. Θα αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και εμείς θα παίξουμε το ρόλο μας στη Βουλή όταν και εάν έρθει κάτι στη Βουλή», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι θα αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, απάντησε: «Διερευνητικές έχουν αποφασιστεί δύο φορές και δύο φορές η Τουρκία έκανε πίσω. Η πρωτοβουλία της πρόσκληση είναι στα χέρια των τούρκων διότι είναι η σειρά τους να κάνουν τις διερευνητικές στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς εδώ είμαστε, εμείς δεν φύγαμε ποτέ από τις διερευνητικές εκείνοι έφυγαν. Εδώ είμαστε να κάνουμε τις διερευνητικές και να αρχίσουμε σιγά –σιγά να λειτουργούμε με τη λογική της εκτόνωσης της έντασης των σχέσεων των δύο χωρών».