Για σχεδιασμό χωρίς πραγματικό αντίκρισμα κάνουν λόγο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενα στο κυβερνητικό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι παρά τα όσα λένε τα κυβερνητικά στελέχη απομακρύνεται όλο και περισσότερο το σχέδιο να υπάρξει ανοσία του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Μάιου .

Και αυτό γιατί η πρώτη φάση που ξεκινήσει την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και φτάνει μέχρι τον Μάρτιο δείχνει ότι θα έχουν εμβολιαστεί μόνο 600.000 συμπολίτες μας καθώς τα εμβόλια που ήρθαν είναι πολύ λιγότερα από τα προγραμματισμένα.

Όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ακόμα και αν στην συνέχεια τα πράγματα πάνε ρολόι υπολογίζεται ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί άλλο 1,5 εκατομμύριο έλληνες. Μία τέτοια προοπτική σημαίνει ότι δύσκολα θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού μες στο καλοκαίρι .

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ο Αλέξη Τσίπρας θα κάνει το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοιού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία της έρευνας του “ Bloomberg, λέγοντας ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις χειρότερες χώρες για να ζεις εν μέσω πανδημίας” ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση μεταφέρει γιατρούς από την Αθήνα στην Βόρεια Ελλάδα.

“Η κυβέρνηση όμως πανηγυρίζει και συνεχίζει να δηλώνει περήφανη, που αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ μεταφέρει υγειονομικούς απ’ τα νοσοκομεία της Αττικής στη Βόρεια Ελλάδα, που αντί για δωρεάν μαζικά τεστ κάνει λοταρίες, που στους χώρους εργασίας δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δε θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων”, σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Η κοινωνία αντιμετωπίζει μία νέα τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης”, καταλήγει.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι για την κυβέρνηση μια διαρκής πρόκληση αφού από την μία μεριά θα πρέπει να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας , τους αρνητές των εμβολίων και τους σκεπτικιστές ενώ παράλληλα θα έχουν αρχίσει να φαίνονται κα τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας.