Εμβολιάστηκε στις 2:30 στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την άφιξή του και ακολούθως χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατάφερε και παρέδωσε την ίδια μέρα σερ όλες τις χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης. Οι Ελληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Εμβολιαζόμαστε για να δώσουμε το μήνυμα οτι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μαζί μας και οι υγειονομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης,. Τους χρωστάμε πολλά».

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια μέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας πράξη την ευρωπαϊκή αλλεληγγύη» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ως πολιτική ηγεσία σήμερα στέλνουν του παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».

«Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό. Μαζί μας θα εμβολιαστούν, σήμερα, οι πρώτοι υγειονομικοί. Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του COVID, τους χρωστάμε τόσα πολλά»
«Καθώς ο εμβολιασμός προχωρά, πιστεύω, οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον εμβολιασμό θα αλλάξουν γνώμη», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός πριν τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού. Καθόλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού, παρευρισκόταν στο δώματιο και ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος απαντούσε στις ερωτήσεις του πρωθυπουργού.

Λίγα λεπτά αργότερα, εμβολιάστηκε ο καθηγήτης Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα εμβολίαστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος ηλικιωμένος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δείτε βίντεο: