Η συνεργάτης της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνας Μιχαηλίδου, που θα χτυπάει αύριο το πρωί τις πόρτες σπιτιών στο Κερατσίνι και το Πέραμα δεν θα είναι εκεί για να πει ...τα κάλαντα. Θα βρίσκεται από το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς στις γειτονιές αυτές για να καταγράψει τα στοιχεία πολλών οικογενειών και προσώπων, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων και δεν το γνωρίζουν! Η ενέργεια αυτή της υφυπουργού έγινε μετά την επίσκεψή της σε σπίτια των περιοχών σήμερα, Τετάρτη, κάτι που αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης.

Η αρχή του νήματος είναι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ταβέρνα Κρητικός στο Κερατσίνι, «ένα εστιατόριο που παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς, μοιράζοντας εκατοντάδες μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη», όπως σημείωσε τότε ο βουλευτής Β' Πειραιά της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Σήμερα, μεσημέρι Χριστουγέννων, μας επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ηρθε, έκατσε μαζί μας, μιλήσαμε, μοιράσαμε φαγητό, δώρα και παιχνίδια στον κόσμο που έχει ανάγκη! Τον ευχαριστούμε πολύ!», έγραψε στο Facebook ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Δημήτρης Καρκανοραχάκης.

Ο κ. Καρκανοραχάκης περιέγραψε στον πρωθυπουργό συγκεκριμένα προβλήματα που γνωρίζει προσωπικά, με οικογένειες που ζουν σε δραματική κατάσταση, με παιδιά εγκαταλελειμμένα, με ανθρώπους που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με την κα Μιχαηλίδου και της ζήτησε να πάει μαζί με τον ιδιοκτήτη του Κρητικού στην περιοχή και να δει πόρτα-πόρτα αυτά που του περιέγραψε.

Ένας από τους προβληματισμούς του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε πλήρως από την επίσκεψη της κας Μιχαηλίδου: Πολλοί συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν τα βασικά τους δικαιώματα σε προνοιακά επιδόματα και σε άλλα μέσα ενίσχυσης και στήριξης που παρέχει το κράτος. Για αυτό και η υφυπουργός ζήτησε από συνεργάτη της να πάει στην περιοχή το πρωί της Πέμπτης και να μοιράσει περισσότερες από 1.000 φόρμες για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και τον ΑΜΚΑ τους, ώστε στη συνέχεια να γίνει έλεγχος από το υπουργείο αν δικαιούνται κάποια επιδόματα που δεν λαμβάνουν. Σε δεύτερο επίπεδο, η κίνηση αυτή θα επεκταθεί και θα γίνει με πιο συστηματικό τρόπο.

Ιδού πως περιέγραψε ο κ. Καρκανοραχάκης στο Facebook το «οδοιπορικό» του με τη Δόμνα Μιχαηλίδου: «Πήγαμε σε ορφανά παιδάκια που μένουν μόνα τους και πήγαμε να γνωρίσει εγκύους στην παραγκουπολη του Περάματος,ανήλικες εγκύους με σύνδρομο down που μένουν σε παραγκες χωρίς ρεύμα,μιλάμε για Έλληνες όχι Ρομα που είναι σύνηθες δυστυχώς να μένουν χωρίς ρεύμα...έκατσε τέσσερεις ώρες μαζί μου και σκαρφάλωσε στα βράχια για να δει που μένουν που από την δυσοσμία έκανα εμετό και πάλι,τους είπε για τα επιδόματα,τους κατεγραψε γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν γνώση ούτε για τα επιδόματα ούτε έχουν λεφτά να δώσουνε 20€ για να κάνουν τις αιτήσεις σε έναν λογιστή για να πάρουν αυτά που δικαιούνται από το κράτος,εδώ μένουν χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό,ευχαριστώ που ήρθε και τα είδε και είμαι σίγουρος ότι επειδή έκλαψε θα κάνει κάτι σίγουρα!».

H εικόνα μιας νεαρής εγκύου γυναίκας με νοητική υστέρηση που ζούσε με τον σύντροφό της σε ένα παράπηγμα στο Πέραμα ήταν αυτή που έκανε την υφυπουργό να «σπάσει»...