Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής επιστημόνων για τα σχολεία, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με πηγές το πιο ισχυρό σενάριο αφορά στο άνοιγμα των σχολείων  κανονικά, για όλες τις βαθμίδες, σε μια εβδομάδα από σήμερα, δηλαδή στις 11 Ιανουαρίου.

Παρά ταύτα, οι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη εκφράζονται επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, με ορισμένους ειδικούς να προκρίνουν την 25η Ιανουαρίου, ως πιο κατάλληλη ημερομηνία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η 11η Ιανουαρίου έχει «κλειδώσει», ωστόσο μένει να φανεί το τί θα εισηγηθούν οι επιστήμονες για τις βαθμίδες και για τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν. Ενα από τα σενάρια που θα εξεταστούν -αλλά συγκεντρώνουν λίγες πιθανότητες πλέον- αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σε δυο φάσεις -δηλαδή τη λειτουργία αρχικά νηπιαγωγείων και δημοτικών και σε δεύτερο χρόνο των γυμνασίων και λυκείων.

 Η αρμόδια επιτροπή επιστημόνων θα εξετάσει σήμερα μέτρα που θα «θωρακίσουν» τα σχολεία απέναντι στον κοροναϊό. Πέρα από τα ήδη γνωστά, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις στα διαλείμματα και άλλες δραστηριότητες, στο «τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση για κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση.