Στην καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ προχώρησε η Φώφη Γεννηματα, ορίζοντας νέους εκπροσώπους στη Βουλη τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε στο γραφείο της στη μία το μεσημέρι τον βουλευτή και πρώην υπουργό και τον ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη απόφαση της. Το ραντεβού δεν κράτησε πάνω από 3 λεπτά, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται ενοχλημένος να της απάντησε σε έντονο ύφος: «Αν αυτό νομίζεις ότι κανει καλο στην παράταξη, κάνε όπως νομίζεις».

Το θέμα της καρατόμησης του Ανδρέα Λοβέρδου μεθοδεύοταν εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς ο ίδιος «χρησιμοποιούσε» την ιδιότητα του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για να προωθεί τη δική του ατζέντα σε πάρα πολλά θέματα με τα οποία καταπιανόταν, ενώ ο εκνευρισμός της Φώφης  Γεννηματά είχε επιδεινωθεί από την ώρα που ο πρώην υπουργός είχε ανοίξει την ηγετική του περπατησιά και οργάνωνε την υποψηφιότητα του για την αρχηγία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα η Φώφη Γεννηματά έχει σύσκεψη με τους στενούς της συνεργάτες για το πως θα διαχειριστεί την αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου. Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εισηγήσεις για διαγραφή του, αν κινηθεί εχθρικά στην ανακοίνωση που θα εκδόσει.

Η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου: 

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».