Διεκόπη πριν από λίγο η συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων μετά από την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της επιτροπής Κώστα Γκιουλέκα και το πρόεδρο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, Θανάσης Δαβάκη.


Ο κος Δαβάκης διαμαρτυρήθηκε σχολιάζοντας πως «δεν είναι δυνατόν η μια επιτροπή να μπαίνει τα χωράφια της άλλης», καθώς όπως είπε θα έπρεπε η σύμβαση για τα γαλλικά μαχητικά να είχε έρθει πρώτα στην επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και μετά να συνεχιστεί η 2η και 3η κεκλεισμένων των θυρών ανάγνωση των συμβάσεων.


Ο κ. Δαβάκης εξέφρασε αντιρρήσεις επί της διαδικασίας λέγοντας πως τα μέλη της επιτροπής Άμυνας αποκλείονται, καθώς δεν θα μπορούν στην 3η απόρρητη συνεδρίαση να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για διαβαθμισμένες διατάξεις των συμβάσεων, μέσω webex.


«Θα έρθω να παρακολουθήσω στην Βουλή τις συνεδριάσεις και ως πρόεδρος της επιτροπής Εξοπλιστικών για να ενημερωθώ» είπε ο κος Δαβάκης και χαρακτήρισε κοινοβουλευτικά ανάρμοστο τον τρόπο συζήτησης.


Ο κ.Γκιουλέκας απάντησε πως αυτοί είναι οι υγειονομικοί κανόνες. Και σημείωσε πως η Κ.Ο της ΝΔ όρισε συγκεκριμένους συναδέλφους να είναι παρόντες στην επιτροπή και όχι εγώ!»


Να σημειώσουμε πως αντικείμενο της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής είναι η εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των συμβάσεων αμυντικού υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων.