Μετά την ένταση αλλά και τις ενστάσεις από μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων που θέλουν να μετέχουν όλοι στην 2η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για τα αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών, έδωσε τελικά ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αποφασίστηκε πως αύριο στισ 13.00 η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών δεν θα συνεδριάσει στη Βουλή, αλλά στην αίθουσα Καποδίστρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Πεντάγωνο, ώστε να συμμετέχουν όλα τα μέλη δια ζώσης και να τηρηθεί το απόρρητο της συνεδρίασης που αφορά τα ευαίσθητα στοιχεία.

Στην συνέχεια στις 16.00 θα επανέλθουν στην Βουλή και στην αίθουσα της Γερουσίας ώστε να ολοκληρωθεί η επεξεργασία με την 3η συνεδρίαση ώστε μετά να συνταχθεί η έκθεση της επιτροπής.

Ο Κώστας Γκιουλέκας πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, επανέλαβε πως η επιλογή του τρόπου, πως θα έρθει η σύμβαση στη Βουλή, δεν είναι επιλογή της επιτροπής. Συμπλήρωσε ότι είναι ευθύνη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων η επιλογή των βουλευτών… και τόνισε χαρακτηριστικά δεν έχουμε αναμειχθεί σε αυτό…