Δύο διαφορετικές τηλεδιασκέψεις αναμένεται να γίνουν την Κυριακή από στελέχη που συγκροτούν τις δυο τάσεις των προεδρικών του ΣΥΡΙΖΑ, την «Κίνηση Μελών» και την νεοσυσταθείσα (Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα) ΡΕΝΕ.

Η «Κίνηση Μελών» στην οποία μεταξύ αλλων μετέχουν ο Νίκος Παπάς, η Ρένα Δούρου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Γιάννης Μουζάλας, ο Τρύφων Αλεξιάδης πραγματοποιεί την Πανελλαδική της σύσκεψη και αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου σαράντα βουλευτές του κόμματος, και πολλά στελέχη της ΚΕ.

Την ίδια ώρα θα συνεδριάζει η δεύτερη προεδρική τάση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δημιουργήθηκε πριν από δέκα μέρες, καθώς αποσπάστηκε από την «Κίνηση Μελών» γιατί διαφωνούσε με την στάση Παππά και Πολάκη. Επικεφαλής στην τάση αυτής είναι οι Αντώνης Κοτσακάς, Πάνος Ρήγας και Νίκος Σκορίνης. Γύρω από την «ΡΕΝΕ» συμπορεύονται μέχρι δέκα βουλευτές-ανάμεσα στους ακούγονται τα ονόματα των Σωκράτη Φάμελλου, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Νατάσας Γκαρά, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, αλλά και του πρώην υφυπουργού Σταύρου Αραχωβίτη. Στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Κυριακή τα στελέχη αυτά θα μετρήσουν και την επιρροή τους στο κόμμα.