«Αν οι διερευνητικές δεν έχουν συνέχεια η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τις κυρώσεις που δεν έχουν φύγει από το τραπέζι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, η ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζερμπεγκ.

Αναφορικά με τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή, η κ. Βόζεμπεργκ επισήμανε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του πρώην πρωθυπουργού και συνεπείς απόψεις γιατί αυτό έλεγε πάντοτε.

«Από την άλλη πιστεύω ότι ήθελε να αναδείξει την αναξιοπιστία της άλλης πλευράς, η οποία είναι εμπεδωμένη. Απλώς ελπίζουμε ότι ίσως ο πρόεδρος Ερντογάν για λόγους δικού του συμφέροντος κάνει στροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσε να είναι προσχηματική συμπεριφορά, αλλά για εμάς δεν είναι χάσιμο χρόνου, γιατί εξελίσσεται η αμυντική μας θωράκιση, κάτι που επισημαίνει και ο κ. Σαμαράς, και μάλιστα αναδεικνύει ότι οι συμμαχίες μας τώρα έχουν αναβαθμιστεί», υπογράμμισε η κ. Βόζεμπεργκ.

Την ίδια στιγμή η ευρωβουλευτής τόνισε ότι «ο χρόνος που απομένει θα είναι εις βάρος της Τουρκίας, αν αποδειχτεί ανακριβής».

«Η Σύνοδος Κορυφής είναι τέλος Μαρτίου και αν οι διερευνητικές δεν έχουν συνέχεια η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τις κυρώσεις που δεν έχουν φύγει από το τραπέζι. Βεβαίως από τη στιγμή που άρχισαν οι διερευνητικές έχουν παγώσει, αλλά υπάρχουν», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η Ελλάδα θα είχε πρόβλημα αν δεν είχε βάλει κόκκινες γραμμές», επισήμανε η ίδια.