Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε το θέμα της αγωγής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στον εκδότη των «Παραπολιτικών», Γιάννη Κουρτάκη και τον δημοσιογράφο των «Νέων», Γιώργο Παπαχρήστο αξιώνοντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ, για ρεπορτάζ σχετικά με την νέα εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, λαμβάνοντας τον λόγο εξέφρασε την ανάγκη πριν μιλήσει για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, να αναφερθεί σε ένα θέμα που όπως τόνισε «πρέπει να ακουστεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία, γιατί μας αφορά όλους ως πολιτικό σύστημα» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας πως «είναι η αγωγή του Τσίπρα προς τους 2 δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την τιμή, την χαμένη τιμή, για το ζήτημα το οποίο του ασκήθηκε δημόσια κριτική!».

«Είμαι από εκείνους που πιστεύουν» είπε ο κ. Βρούτσης, «ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να υπερασπίζεται την τιμή του την υπόληψη του, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, αλλά με τέτοιες εξοντωτικές αγωγές, αυτό που βγάζει κάποιος ως συμπέρασμα , είναι ότι οδηγούν, σε εκφοβισμό και απουσία οποιασδήποτε κριτικής. Σε αυτό είμαστε αντίθετοι!» είπε κατηγορηματικά ο πρώην υπουργός.

«Κριτική πρέπει να γίνεται, να αξιολογούμαστε όλοι, το Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί, είμαστε εδώ για να μας κρίνει και η δημοσιογραφία και ο κόσμος. Και αλίμονο εάν με τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούνε σε ένα νέο περιβάλλον, όπου απαγορεύεται η κριτική προς το πολιτικό σύστημα!».

Στην συνέχεια ο κ. Βρούτσης δεν άφησε να «πέσουν» κάτω τα όσα είπε ο Νεκτάριος Σαντορινιός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για τις ημέρες και πράξεις επί κυβερνήσεως του και απάντησε σε έντονο ύφος. «Ξεχνάτε τι κάνατε, επι κυβερνήσεως σας, για να ελέγξετέ τα κανάλια και ήταν η σθεναρή αντίδραση της ΝΔ, έφερε τα κανάλια εδώ σήμερα, να λειτουργούν ελευθέρα αυτή την στιγμή».

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη μήνυση του Τσίπρα κατά των δύο δημοσιογράφων, αναφερόμενος στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε, «αυτοί που λέγανε ότι θα βάλουν τους δημοσιογράφους 3 μέτρα κάτω από τη γη, που σκαρφίστηκαν τον νόμο για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, εκείνοι οι οποίοι τρομοκρατούσαν δημοσιογράφους και εκδότες, τώρα κάνουν αγωγές απαιτώντας ποσά μαμούθ. Τώρα ο κ. Τσίπρας ζητά 1 εκ ευρώ από τους δύο δημοσιογράφους. Τόσα του λείπουν για να βγάλει ενδεχομένως το χρέος της βίλας. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα!» Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε πως «ένα όνομα θα σας πω Καλογρίτσας, Μαντζουράνης ένας Τσίπρας δρόμος» και σχολίασε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στη πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θα απολογηθείτε για τα κότερα και τις βίλες».

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Παππάς, στο κλείσιμο της ομιλίας αναφερόμενος την υπόθεση της αγωγής από μέρους του Α.Τσίπρα στους δυο δημοσιογράφους επεσήμανε τα εξής: «Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τη νευρικότητά σας. Ίσως επηρεαστήκατε από τις αγωγές του κυρίου Τσίπρα προς τον κ. Γ. Κουρτάκη και τον κ. Β. Παπαχρήστο. Το γνωρίζαμε ότι δεν αντέχετε στην κριτική αλλά όχι σε σημείο να θέλετε να πλήξετε οικονομικά δημοσιογράφους και να τους φιμώσετε εμμέσως».

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργο Παπαχρήστο, δήλωσε «πως το δικαίωμα και των πολιτικών να προστατεύουν την τιμή και την υπόληψη τους είναι δεδομένο και χωρίς συζήτηση να προβλέπεται. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να προβαίνουν σε χωρίς δίκη σε αγωγές, μάλιστα με τεράστια οικονομικά ποσά που οδηγούν στην φίμωση των δημοσιογράφων. υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ξεχάσατε, στο παρελθόν εσείς είχατε καταγγείλει ως ΣΥΡΙΖΑ τις αγωγές κατά δημοσιογράφων από διάφορες πλευρές επιχειρηματικές ή και πολιτικές!».