Αρχίζει το πρωί της Τετάρτης το έργο της η Προανακριτική Επιτροπή για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά αναφορικά με τις καταγγελίες εναντίον του σχετικά με τα αδικήματα που φέρεται να τέλεσε την περίοδο που χειριζόταν το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε πρόσφατα η Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός διμήνου και σε κάθε περίπτωση το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου. Στους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν δεν αναμένεται να περιλαμβάνεται ο Χρήστος Καλογρίτσας – που θα κληθεί περίπου προς το μέσον της διαδικασίας – αλλά πιθανότατα θα είναι ο Χρήστος Νικολάου, ο Κυριάκος Τόμπρας, ο Αντώνης Λιανός και άλλοι.

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10 το πρωί, θα εκλεγεί το προεδρείο της επιτροπής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόεδρος θα είναι ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, αντιπρόεδρος ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος και γραμματέας ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι έμπειροι δικηγόροι.

Θυμίζουμε ότι τα συνολικά 18 μέλη της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά έχουν ως εξής:

Από τη Νέα Δημοκρατία: Σταύρος Κελέτσης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, Θάνος Πλεύρης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Άγγελος Τσιγκρής, Σάββας Χιονίδης

Από τον ΣΥΡΙΖΑ: Διονύσης Καλαματιανός, Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος, ενω το Μέρα25 έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει στις εργασίες της Επιτροπής.