Τις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική κακοκαιρία της 4ης Ιανουαρίου στους Δήμους Βισαλτίας και Εμμανουήλ Παππά επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σημειώνεται πως η δυνατή και συνεχής βροχόπτωση είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε κτήρια, σπίτια και υποδομές, ενώ χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν. Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του κ. Καραμανλή η Ευκαρπία και ο τελευταίος το ΚΕΘΙΣ. Στις τρεις το μεσημέρι συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Π.Ε Σερρών υπήρξε ενίσχυση 148.800 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, για επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία και 99.900 ευρώ για αποκατάσταση οδοποιίας. Παράλληλα ο Δήμος Βισαλτίας ενισχύθηκε με 60.000 ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών, ενώ αναμένεται αύριο ο κ. Υπουργός από τις πληγείσες περιοχές να ανακοινώσει νέα οικονομική ενίσχυση.

«Εμείς δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Ήταν συνειδητή μου απόφαση να μην έρθω στις περιοχές του νομού μας που έπληξε η θεομηνία για να πω ένα μεγάλο ''θα''. Αλλά σήμερα, που έχουν αποδεσμευτεί τα κονδύλια προς τους δήμους για να γίνουν οι αναγκαίες αποκαταστάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής.