Τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγησαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, επισκέφθηκε σήμερα ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ, Μάριο Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη.

Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες Χρυσοβεργίου και Ζευγαρακίου, καθώς και το τμήμα της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του φαραγγιού της Κλεισούρας, που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Επίσης, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά και τους δημάρχους Μεσολογγίου, Κώστα Καραπάνο και Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, «μια τέτοια καταστροφή δεν μπορεί να γίνεται ποτέ αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης», ενώ όσον αφορά την επίσκεψή του, είπε ότι «στόχος είναι η λεπτομερής ενημέρωση από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, για το μέγεθος της ζημιάς», προσθέτοντας ότι «το ίδιο θα περίμενε κανείς να είχε κάνει και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών».

Σχετικά με τις ζημιές, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε, ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κατεστραμμένο τμήμα της εθνικής οδού», συμπληρώνοντας ότι «σύμφωνα με την αρχική απόφαση, θα δινόταν στην κυκλοφορία την προσεχή Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου». Τελικά, όμως, συνέχισε ο τομεάρχης της ΝΔ «φαίνεται ότι θα υπάρξει σοβαρή καθυστέρηση και το έργο θα ολοκληρωθεί το νωρίτερο τον Μάρτιο του 2018, αφού προγραμματίζεται να ακολουθηθεί χρονοβόρα διαγωνιστική διαδικασία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε, ότι «στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε πάντα να ασκούμε εποικοδομητική αντιπολίτευση, αλλά πέρα από την κριτική, καταθέτουμε προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ακόμη ανέφερε: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην χάσει άλλο χρόνο, αλλά να ακολουθήσει άμεσα το ευέλικτο πλαίσιο που προβλέπεται για τις φυσικές καταστροφές και επιτρέπει μέσω “fast track” διαδικασίας, να συναφθούν συμβάσεις με διαδικασία διαπραγμάτευσης, για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης».

«Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τη γραφειοκρατία» είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα πιέζει κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση, ώστε να τηρήσει τις υποσχέσεις της».