Με δηλώσεις στήριξης και συμπαράστασης προς τον Βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και καταδικάζοντας την δολοφονική επίθεση εναντίον του, ο πολιτικός κόσμος ξεκαθαρίζει πως η τρομοκρατία και η βία δεν έχουν θέση στην Δημοκρατία.

 Κατακλύζοντας τον ραδιοφωνικό αέρα του Παραπολιτικά 90,1, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές της ΝΔ, αλλά και της αντιπολίτευσης έσπευσαν να «οχυρώσουν» με τις φωνές τους την Δημοκρατία, απέναντι σε κάθε παράνομη και τρομοκρατική ενέργεια.

 Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής της ΝΔ και συνεργάτης στο Παραπολιτικά 90,1, δέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης δολοφονική επίθεση από αγνώστους.

Το περιστατικό καταγγέλλει και καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος στέλνοντας ηχηρά μηνύματα μέσα από την συχνότητα του Παραπολιτικά 90,1.

 Κωνσταντίνος Τασούλας: «Επίθεση κατά της λαϊκής κυριαρχίας»

 «Αυτό που συνέβη χθες κανείς δεν αντέχει καθώς δεν μιλάμε για τρικάκια αλλά για τυφλό χτύπημα είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Παράλληλα ο κ. Τασούλας έκανε λόγο  για επίθεση κατά της λαϊκής κυριαρχίας».

Λίγο αργότερα ο κ. Τασούλας έκανε και δήλωση για την τρομοκρατική ενέργεια κατά του βουλευτή της Ν.Δ Κ. Μπογδάνου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η εγκληματική απόπειρα με στόχο το βουλευτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Μπογδάνο, δεν αποτελεί μόνο τρομοκρατική κλιμάκωση άλλων κρουσμάτων εκφοβισμού ή απειλών κατά βουλευτών. Αποτελεί, τελικά, βάναυση επίθεση κατά του βασικού θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος που είναι η λαϊκή κυριαρχία.

Η απερίφραστη καταδίκη αυτής της αποτρόπαιης ενέργειας συνοδεύεται από την βεβαιότητα πως οι θρασύτατοι αυτουργοί της και θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

 Άδωνις Γεωργιάδης:  «Κάποιοι θα καταλάβουν πως στην Ελλάδα υπάρχει νόμος και εφαρμόζεται»

Τη συμπάθεια του για την χθεσινή μεγάλη περιπέτεια του, εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.  Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης «κάποιοι θα καταλάβουν πως στην Ελλάδα υπάρχει νόμος και εφαρμόζεται.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Πρέπει το σύνολο των κομμάτων να τοποθετηθούν και να υπάρξει ομόθυμη καταδίκη

 «Για τη χθεσινοβραδινή φοβερή επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος και την οποία πιστεύω καταδικάζει όλος ο ελληνικός λαός, πρέπει το σύνολο των κομμάτων να τοποθετηθούν και να υπάρξει ομόθυμη καταδίκη εναντίον τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν στόχο την φίμωση των βουλευτών και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ο κ. Βαρβιτσιώτης.

 «Πρέπει πολιτικά να τις καταδικάζουμε και να δίνουμε σαφείς κατευθύνσεις προς τις δυνάμεις ασφαλείας να εξιχνιάζονται άμεσα και οι υπεύθυνοι τους να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αφήνουμε ατιμώρητες πράξεις που προσβάλουν την κυριαρχία του ελληνικού λαού και τη δημοκρατική του έκφραση», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος στο παρελθόν υπήρξε θύμα τέτοιας τρομοκρατικής επίθεσης.

 Ντόρα Μπακογιάννη: Διάλογος με  βόμβες και απειλές δεν γίνεται»

Νωρίς το πρωί και η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 εξέφρασε,  την συμπαράσταση της στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, λέγοντας πως διάλογος με  βόμβες και απειλές δεν γίνεται ενώ είπε ότι η Δημοκρατία  δεν εκβιάζεται.

  Γιάννης Βρούτσης: «Εγκληματική ενέργεια με δραματικά αποτελέσματα»

 Συγκλονισμένος από την χθεσινή ενέργεια κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου εμφανίστηκε στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια με δραματικά αποτελέσματα.

 Μάξιμος Σενετάκης: «Η Δημοκρατία μας και το Κράτος Δικαίου έχουν την απόλυτη ισχύ»

Στο πλευρό του Κ. Μπογδάνο στάθηκε και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ   Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος δήλωσε τα εξής :  «Η Δημοκρατία μας και το Κράτος Δικαίου έχουν την απόλυτη ισχύ να εκριζώσουν συμμορίες τραμπούκων που δρουν στο όνομα δήθεν μιας “αντιεξουσιαστικής” λογικής η οποία αξιώνει πολιτική, ηθική, ιδεολογική νομιμοποίηση ακόμα και να σκοτώνει.

 Το θέμα λοιπόν δεν είναι επιχειρησιακό. Είναι πολιτικό. Όσοι χαϊδεύουν Κουφοντίνες και καλλιεργούν ταξικό μίσος και εθνικό διχασμό με την ακραία ρητορική τους, είναι πολιτικά υπόλογοι απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά, όπως η χθεσινή επίθεση εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

 Όταν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάσει με πράξεις, όχι με λόγια, τους ηθικούς αυτουργούς τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, ο εντοπισμός των δραστών και η προσαγωγή τους στη Δικαιοσύνη θα είναι απλά ζήτημα χρόνου.

Ομόθυμη καταδίκη από τα κόμματα

Παράλληλα όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, έκαναν λόγο για αυτονόητη καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειας.

Γιώργος Κατρούγκαλος: «Είναι αυτονόητη η καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειας»

   «Είναι αυτονόητη η καταδίκη κάθε τρομοκρατικής ενέργειας  όπως αυτονόητη είναι και η υποχρέωση της ΕΛΑΣ να ερευνά και να ανταποκρίνεται στο καθήκον και στις ευθύνες της, όπως απορρέουν από το Σύνταγμα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος.

 Λοβέρδος: Ρητή και απερίφραστη καταδίκη

Σημασία έχει σε τέτοια γεγονότα η ρητή και απερίφραστη καταδίκη, είπε με την σειρά του στα  Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος. 

Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ): «Η επίθεση δείχνει και τι υπηρετεί»

   Την καταδίκη του κόμματός του για την τρομοκρατική επίθεση κατά του κ. Μπογδάνου, η οποία «δείχνει και τι υπηρετεί», όπως είπε, εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. 

Κωσταντίνος Χύτας: ««Η Ελληνική Λύση απερίφραστα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά του κ.Μπογδάνου

 «Η Ελληνική Λύση απερίφραστα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά του κ.Μπογδάνου. Είναι απαράδεκτο, ακόμα και αν διαφωνούμε, να επιχειρούμε να τρομοκρατήσουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωνσταντίνος Χύτας

Φωτεινή Μπακαδήμα ΜεΡΑ25: «Καταδικάζουμε απερίφραστα»

   «Οι πολιτικές διαφορές δεν έχουν θέση σε τρομοκρατικές ενέργειες. Καταδικάζουμε απερίφραστα», σημείωσε από την πλευρά της η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.