Στην Βουλή απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου σχετικά με την αναφορά στην επίθεση προς την αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΜεΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Οικονόμου τόνισε πως οι δυνάμεις στην προσπάθεια απώθησης του πλήθους των συγκεντρωμένων που είχαν κλείσει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, απωθήθηκε και η κ.Σακοράφα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς. Τόνισε πως κάποιοι «εξτρεμιστές» εσκεμμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δήθεν κλίμα αστυνομοκρατίας, καθώς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που μεταφέρονται εντός του κοινοβουλίο.υ

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Λευτέρη Οικονόμου

«Έξω απο τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν 100 άτοομα σε συμπαράσταση 52 ατομων που συνελήφθησαν στην πορεία.Στη συνέχεια, η κίνηση προς τα προπύλαια και την πανεπιστημίου είχε ως συνέπεια να ρίξουν 30 μολότοφ εναντίον της αστυνομίας και πέτρες εναντίον του σώματος. Οι δυνάμεις ενήργησαν με σύνεση, με συνέπεια να προσαχθούν 52 άτομα. τα 100 αυτά άτομα ήρθαν σε συμπαράσταση των 52, καθώς εκεί βρέθηκε και το Μερα25.

Μολις ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προσαχθέντων, οι βουλευτές του ΜεΡΑ έκαναν παράκληση να παραμείνουν στο χώρο. Εκεί είχαν παραταχθεί δυνάμεις της Ο.Δ.Ο.Σ., για να σηματοδοτήσουν πως οι συγκεντρωμένοι δεν πρέπειν α αποκλείσουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στην προσπάθεια αυτή, υπήρξε προσπάθεια απώθησης της ομάδας Ο.Δ.Ο.Σ., όπου και δέχθηκε επίθεση από το πλήθος, με συνέπεια 3 αστυνομικοί να έχουν τραυματιστεί. Κατά την προσπάθεια της απώθησης, απωθήθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους αστυνομικούς υπαλλήλους η κ.Σακοράφα. Επομένως, διαψεύδεται ότι μεταφέρθηκε μέσα στο κοινοβούλιο, καθώς υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό καιόλα αυτά είναι στη διάθεση του εισαγγελέα και όποιου άλλου θέλει να καταγγείλει οτιδήποτε.

Υπάρχει απόλυτος σεβασμός από την πλευρά της ΕΛΑΣ στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, σήμερα όμως δυστυχώς κάποιες από τις ομάδες αυτές θέλησαν να δημιουργήσουν επιθέσεις, επεισόδια, να αμαυρώσουν ατές τις διαδηλώσεις προκειμένυο να διαμορφωθεί ένα ψευδές σκηνικό περί αστυνομοκρατίας. Παρακλώ να είμαστε προσεκτικοί σε αυτές τις φήμες που μεταφέρονται στο κοινοβούλιο».