Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αν και κάθε αντικειμενικός παρατηρητής, αντιλαμβάνεται πως το πρόγραμμα της δεν υποτιμά τη νοημοσύνη του τηλεθεατή και κυρίως δεν έχει μεταβληθεί σε ένα κυνικό μέσο εξευτελισμού ή προσβλητικής προπαγάνδας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, όπως συνέβαινε την εποχή της «πρώτης φοράς» αριστεράς.

Ωστόσο πρέπει να πούμε και κάποιες αλήθειες, που -αν μη τι άλλο- δεν περιποιούν τιμή στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν με αβάσταχτη ευκολία και ελαφρότητα επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση περί κομματικής δημόσιας τηλεόρασης. Και κυρίως, να μη μας δουλεύουν εκεί στην Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το κόμμα εκείνο που τέσσερις βουλευτές του και δυο ευρωβουλευτές του, «αξιοποίησαν» τη δημοφιλία που απέκτησαν από την ΕΡΤ για να πολιτευτούν και να εκλεγούν σε πολιτικά αξιώματα. Κοντολογίς, έκαναν πολιτική καριέρα μέσω της ΕΡΤ. Τέτοιο ρεκόρ δεν το έχει κανένα άλλο κόμμα.

Ο Χρήστος Γιαννούλης, απο κεντρικός παρουσιαστής της ΕΡΤ3 βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, από προνομιακός «εκπομπάρχης»  την εποχή του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ3 βουλευτής και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δώρα Αυγέρη, από παρουσιάστρια και αυτή της ΕΡΤ 3, βουλευτής σημερα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυριακή Μάλαμα, απο παραγωγός της ΕΡΤ3 σημερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κώστας Αρβανίτης, εκπομπάρχης στην ΕΡΤ σημερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του μέσα από την ΕΡΤ. Ο Στέλιος Κούλογλου μια απο τα ίδια. Α και κάτι ακόμα. Η Αννέτα Καββαδία, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πληρώνεται από την ΕΡΤ, αλλά είναι αποσπασμένη στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι έτσι ή όχι?