Συμφώνησε και απάντησε ειρωνικά, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Θ. Λιβάνιος, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα σε όλα όσο ανέφερε για την ΕΡΤ κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά τα ΜΜΕ.

  "Συμφωνώ μαζί  σας, πως όσα γίνονται στην ΕΡΤ δεν έχουν ξαναγίνει... η ΕΡΤ έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά έχει έναν ανανεωμένο πρόγραμμα,  έχει ένα δελτίο ειδήσεων που μπορείς πολύ εύκολα να το δεις. Έχει βάλει στην άκρη λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος και όντως αυτό δεν έχει ξαναγίνει!!! ειπε ο κ. Λιβάνιος. "Γιατί τι γινόταν στην ΕΡΤ έχουμε από τη μία τη σημερινή  ΕΡΤ που είχε παίξει μία είδηση για την Ικαρία με τρόπο που κρίθηκε από την ίδια ο κατάλληλος και έχουμε μία άλλη ΕΡΤ  που τρία χρόνια πριν όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με διακοπές του κ. Τσίπρα στο κότερο και δεν εμφανίζονταν η είδηση πουθενά! Είχαμε μία ΕΡΤ όπου κεντρικός παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής έδινε εντολές σε συμπαρουσιαστές του,  ότι υπουργοί θα μιλάνε όση ώρα θέλουνε και μην τους διακόπτει κανείς. Έχουμε εκπομπές όπου παραμονές εκλογών βγάζανε σατιρικά σποτ με τις καταστροφές που έρχονται αν κερδίσει ποτέ το  τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ΕΡΤ τότε είχαμε  συγκυβέρνηση και συνδιοίκηση συνδικαλιστών τι θα παίζει και πόση ώρα θα παίζει», είπε σε έντονο τόνο ο κ. Λιβάνιος και συνέχισε  " αυτά είχαμε, αυτή ήταν η ΕΡΤ,  μία τηλεόραση με παθογένειες που τις μεγεθύνατε και τις κάνατε ακόμα πιο εμφανείς στον πειρασμό της πρώτης φοράς Αριστεράς να ελέγξετε τα μέσα".

Ο υφυπουργός απάντησε και στις κατηγορίες του Α.Τσιπρα για το επιτελικό κράτος και τον μηχανισμό ετοιμότητας σημειώνοντας " άκουσα τον κ. Τσίπρα να μιλά για το επιτελικό κράτος με τη συνηθισμένη ειρωνεία που έχει τον Ιανουάριο του 15 που ορκίστηκε πρωθυπουργός και υπουργός Τύπου ορκίστηκε ο Νίκος Παππάς ο οποίος είχε την εποπτεία της ΕΡΤ, άρα ανήκε στον πρωθυπουργό!"