Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη προκάλεσε η «απαίτηση» του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ραγκούση, να αποδείξει από βήματος της Βουλής ότι δεν είναι υποκριτής και να καταδικάσει τη χυδαιότητα όπως είπε του Μ. Χρυσοχοΐδη πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε τους ανθρώπους στο Μάτι. Επίσης, να  καταδικάσει την δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδη που έκανε σε συνέντευξη, αλλά και καταρρίψει τους υπαινιγμούς της αντιπολίτευσης για ελλιπή έρευνα όπως για το ότι δεν διατάχθηκε κατ'οίκον έρευνα. 

 Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας στην κριτική, αντέδρασε έντονα λέγοντας  «Δεν θα μπω στη λογική συμψηφισμού με  τη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη! Είστε ο πρωτομάστορας του συμψηφισμού κ. Ραγκούση. Γίνεστε αγωγός δημαγωγίας. Πείτε μου ποια η σχέση αυτού που λέτε με τη συζήτηση η οποία διεξάγεται εδώ σήμερα" είπε ο κ. Γεραπετρίτης και επανήλθε στο θέμα Λιγνάδη λέγοντας ότι η κα Μενδώνη ζήτησε εξαρχής την παραίτησή του και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαπόμπευσή του. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και είναι κράτος δικαίου για όλους. Εμείς κάνουμε αυτό το επιβάλλει το Σύνταγμα και ο νόμος και  αυτό ισχύει για όλους, τόσο για τον Κουφοντίνα όσο και για τον Λιγνάδη.  Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε το άρθρο 26 του Συντάγματος. Ξέρετε τι σημαίνει εκτελεστική εξουσία και τι σημαίνει δικαστική εξουσία. Αν θέλετε να δώσουμε εντολή στη δικαστική εξουσία να μπουν στα σπίτια των οποιωνδήποτε να μας τα πείτε. Εμείς δε θα πάμε έξω από τον Άρειο Πάγο. Ενδεχομένως εσείς να έχετε ιδία άποψη.  Για να ζητήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις ακολουθήσαμε το Σύνταγμα και το νόμο. Αν για εσάς το Σύνταγμα και ο Νόμος είναι περιττά να το ξέρουμε. Αυτή η κυβέρνηση εντολές για κατ οίκον έρευνες και άρση τηλεφωνικών απορρήτων,  δεν πρόκειται να κάνει ποτέ. Αυτά τα ξεχάσαμε στις εκλογές του 2019».

 "Η καταγγελία που λέει ο κ. Ραγκούσης έγινε στις 6 Φεβρουαρίου ανώνυμα και για τον θύτη και για το θύμα . Δεν υπήρξε κανένα όνομα. Παρά  ταύτα η κα Μενδώνη ζήτησε από τον κ. Λιγνάδη την παραίτησή του, η οποία υπεβλήθη λίγες  ώρες μετά. Ποια η συγκάλυψη;" είπε ο κ. Γεραπετρίτης με τον κ. Ραγκούση να φωνάζει "ψευδές".

 "Παρακαλώ να καταγραφεί ότι ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει ψευδές αυτό που είπε" τόνισε  ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε: "Η κα Μενδώνη ζήτησε παραίτηση η οποία υπεβλήθη αμέσως. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά γιατί δεν τον διαπομπεύσαμε ενώ δεν υπήρχε δημόσια καταγγελία.   Ο κ. Λιγνάδης απεχώρησε ως όφειλε αλλά δεν τον διαπομπεύσαμε. Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά. Γιατί αυτό ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ".