Ακόμα και ένα πολύ σοβαρό νόσημα, όπως η διπολική διαταραχή, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας για να ενισχύσει τον αντιπολιτευτικό του λόγο.

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό και στον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ειρωνικά σε μια αποστροφή του λόγου του: «Εάν το επιχείρημά σας, κύριε Μητσοτάκη, είναι ότι ο υπουργός σας, ο σημαντικότατός σας υπουργός έχει διπολική διαταραχή και μια λέει σωστά πράγματα και μια λέει λάθος, να μας το πείτε.»

Η αναφορά αυτή του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του Στέλιου Στυλιανίδη, Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο γνωστός καθηγητής επισημαίνει τα εξής:

«Η αναφορά σας στην ψυχιατρική διάγνωση «διπολική διαταραχή» για να πλήξετε τον πολιτικό σας αντίπαλο στη Βουλή είναι απαράδεκτη. Άλλο πράγμα η πολιτική ασυνέπεια, άλλο η ψυχική νόσος και οδύνη. Ας σεβαστούμε τους ανθρώπους που το παλεύουν καθημερινά.»

Η διπολική διαταραχή (ή μανιοκατάθλιψη) είναι μία από τις πιο σοβαρές ψυχικές παθήσεις. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από επεισόδια (φάσεις) μανίας και κατάθλιψης, καθώς επίσης και πολλές φορές ψυχωτικά συμπτώματα.