Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει να πάρει πάνω του την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής και την απάντηση στο πυρ ομαδόν που δέχεται από την αντιπολίτευση. Η πρώτη φορά ήταν στις 25 Φεβρουαρίου, όταν προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή, εν μέσω της κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Λιγνάδη. Εκεί, με τις τοποθετήσεις του, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του, υπερασπίστηκε την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ανακοίνωσε μια σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες για την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Την ίδια στρατηγική υιοθετεί ο πρωθυπουργός και τώρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει ως πεδίο αντιπαράθεσης και πάλι το κοινοβούλιο και εκ νέου σε επίπεδο κορυφής, με τον ίδιο να απαντά την Παρασκευή στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αστυνομική βία.

Με το τρίπτυχο της αντεπίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας - αλλά και εγκληματικότητας παράλληλα - επί των ημερών του, της κάλυψης στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της παρουσίασης μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυθαιρεσίας από μέλη της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να γίνει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Αυτή την ώρα, ο κ. Μητσοτάκης συναντάται στο γραφείο του με τον Νίκο Αλιβιζάτο, έχοντας κατά νου να ενσωματώσει προτάσεις του γνωστού καθηγητή Νομικής στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής.