Μήνυμα θα απευθύνει η Πρόεδρος της Δημοκρατία σήμερα στις 18.00 το απόγευμα στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την «Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών» σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελαροπούλου με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, θα μιλήσει θεσμικά από το βήμα της Βουλής, σε μια περίοδο όπου ευαίσθητα θέματα κακοποίησης γυναικών ψυχικής και σεξουαλικής έχουν ταρακουνήσει την κοινωνία μας.

Η κ. Σακελαροπούλου θα αναφερθεί στα όσα είδαν το φως της επικαιρότητας και στην επίδραση που θα έχει το κινήμα #metoo και στην Ελλάδα μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου καθώς και άλλων γυναικών αλλά και τις εξελίξεις που υπήρξαν σχετικά με την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη.

Η ομιλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έρχεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όπου η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στα θέματα ισότητας. Στην συνεδρίαση θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.