«Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε και σήμερα ότι και θα εγγυηθεί την ομαλότητα και την ενότητα όπως έχει υποσχεθεί και προεκλογικά, και δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναζήσουμε 2008, 2011 και ίσως 2014».

Αυτό δήλωσε αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ρωμανός σημείωσε πως η «αστυνομία έχει αποδείξει ότι έχει φέρει εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, ακόμα και στο κομμάτι των ελέγχων του κοροναϊού που δεν εμπίπτει κανονικά στις αρμοδιότητές της έχει κάνει εκατομμύρια ελέγχους εκ των οποίων κάποιοι έχουν εργαλειοποιήσει 2-3 κακά περιστατικά βίας ή αυθαιρεσίας για να βάλουν ταμπέλες στην Αστυνομία κατ’ επέκταση στην κυβέρνηση και κατ’ επέκταση τελικώς στο κράτος δικαίου για να δικαιολογήσουν το μπάχαλο στο οποίο επενδύουν».

«Αυτό να είστε σίγουροι ότι δεν θα το επιτρέψουμε γιατί η πλειονότητα του κόσμου απαιτεί να μην το επιτρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που κάνει πραγματικά βήματα στην κατεύθυνση της εξάλειψης και αυτών των περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας που πραγματικά υπάρχουν και ο τρόπος να λυθούν δεν είναι να πεις ‘’δεν θέλω την αστυνομία, θέλω το μπάχαλο παντού’’, είναι να βελτιώσεις το πλαίσιο ούτως ώστε να μην υπάρχουν ή να μειωθούν και εν τέλει να μην υπάρχουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αυτό ακριβώς κάνει αυτή η κυβέρνηση γιατί είναι η κυβέρνηση της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, είναι η κυβέρνηση που έφερε τη δημοκρατία στη χώρα και όχι η κυβέρνηση όπως προηγούμενες που ανήλθαν στην εξουσία πάντα μέσα από το μπάχαλο», διευκρίνισε ο κ. Ρωμανός.

Αναφερόμενος στο περιστατικό της επίθεσης σε πολίτη και το σκισίμο της εικόνας της Παναγίας που κρατούσε, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ δήλωσε: «Είναι μέσα στο πλαίσιο όλων αυτών με τους οποίους συμπορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν συμπορεύεσαι με χούλιγκαν, με αναρχομπαχαλάκηδες, Ρουβίκωνες και οπαδούς του Κουφοντίνα στο πλαίσιο αυτό βγαίνουν και εικόνες σαν αυτή».

«Φαντάζομαι ότι ακριβώς οι ίδιες διαδικασίες τις οποίες όλοι απαιτήσαμε και έτρεξαν άμεσα για τον αστυνομικό ο οποίος επέδειξε συμπεριφορά αυθαιρεσίας και βίας ακριβώς οι ίδιες διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα όπως για παράδειγμα στη συγκεκριμένη καθηγήτρια», δήλωσε επιπρόσθετα.