Μεγάλη κόντρα ξέσπασε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή τη βάφτιση που συμμετείχε ως νονός ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Έτσι, δέχτηκε τα πυρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κατά πόσον ήταν νόμιμο αυτό που έγινε.

«Αθλιότητες τα όσα λέει ο Τσίπρας για πλαστογράφηση»

«Αθλιότητες» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας περί πλαστογράφησης εγγράφου μετακίνησης ώστε να παραστεί σε βάφτιση όπου ήταν νονός ο υπουργός Ανάπτυξης. «Οι γονείς του παιδιού είχαν σοβαρό λόγο για να ζητήσουν να γίνει το μυστήριο» …είπε ο κ. Γεωργιάδης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει στη λάσπη. Ντροπή σας που θέλετε να κάνετε βόθρο την Ελλάδα. Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι σας Πολάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια απάντησε στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας: «Να μιλήσουμε για πλαστογραφία λοιπόν, και το γελοίο όλων των επιχειρημάτων είναι να μιλάει ο κ.Τσίπρας για πλαστογράφηση! Επειδή είδα τον κ. Τσίπρα να είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στο θέμα της πλαστογραφίας, για να θυμηθούμε την ευαισθησία του Α. Τσίπρα στο αδίκημα της πλαστογραφίας: στις 3.8.2016 ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος υπουργός Δικαιοσύνης, έφερε νόμο για την πλαστογραφία».

«Την ίδια στιγμή που ψηφίζατε αυτόν τον νόμο κ.κ του ΣΥΡΙΖΑ, ο αδερφός του κ. Τσίπρα καταδικάστηκε από δικαστήριο ως πλαστογράφος αλλά λόγω του νόμου του κ. Τσίπρα δεν πρόλαβε να καταδικαστεί σε ποινή, επειδή είχε προλάβει ο αδερφός του προηγουμένως να του δώσει παραγραφή!΄Τόση είναι η πραγματική ευαισθησία του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας νομοθέτησε για τον αδελφό του προκειμένου να μην καταδικαστεί για υπόθεση πλαστογραφίας. Να ζητήσει παραίτηση από τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας».

«Εγώ έρχομαι να απαντήσω αμέσως στα επιχείρημα πρώτα του κυρίου Τσίπρα ότι το έγγραφο είναι μάλλον πλαστό και μάλιστα είπε ότι αν αποδειχθεί αυτό θα πρέπει να παραιτηθώ. Αν είχα εγώ πλαστογράφησει έγγραφο για να δικαιολογήσω εκ των υστέρων την συμμετοχή μου σε ένα μυστήριο θα είχα παραιτηθεί όχι μόνος από υπουργός αλλά και από βουλευτής και θα εξαφανιστεί. Αν είναι δυνατόν ένας υπουργός να πλαστογραφήσει έγγραφο και να το διαφημίζει και στο Twitter», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.



Οι κατηγορίες Τσίπρα

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης να δώσει απαντήσεις γύρω από τη βάπτιση και την ειδική άδεια που δόθηκε, ενώ έθεσε το ερώτημα αν το έγγραφο της ειδικής άδειας ήταν πλαστό. «Ελπίζω να δώσετε απαντήσεις, γιατί ετέθησαν κρίσιμα ερωτήματα. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό, όχι σε μένα. Και θα αποδείξετε σήμερα ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα, ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα που εσείς νομοθετήσατε. Αλλιώς δεν θα είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα σας κατηγορήσω, θα σας κρίνουν οι πολίτες που σήμερα στερούνται δικαιωμάτων, τα οποία εσείς δυστυχώς δεν στερείστε , γιατί είστε, φαίνεται, από άλλη γενιά», είπε.

Ο κ. σίπρας συνέχισε την επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας πως «αποφάσισε να γίνει νονός στην περίοδο της πανδημίας». «Εντάξει, άξιος, άξιος, είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλός νονός, θα στέλνει και λαμπάδα, αλλά δεν ξέρετε πόσοι συμπολίτες μας ανέβαλαν τελετές; Και ο κ. Γεωργιάδης μας παρουσιάζει ένα παλιόχαρτο, που φανερώνει αγραμματοσύνη αυτών που το συνέταξαν. Να μας πείτε αν το χαρτί αυτό είναι αληθές ή πλαστό! Αν είναι αληθές, να μας πείτε πόσα τέτοια χαρτιά έχετε δώσει! Αν είναι πλαστό, οφείλει να καταθέσει τώρα κιόλας ο κ. Γεωργιάδης την παραίτησή του! Θα περιμένουμε απαντήσεις».




Δημήτρης Τσίπρας: Ποτέ δεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απάντησε ο αδελφός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσίπρας, στην κατηγορία του υπουργού Ανάπτυξης,  στην Βουλή, ότι καταδικάστηκε για πλαστογραφία και απαλλάχθηκε με νόμο από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ουδέποτε καταδικάστηκε αλλά απαλλάχθηκε» από το δικαστήριο και διευκρινίζει ότι ο νόμος που προέβλεπε την παραγραφή του πλημμελήματος δεν ήταν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Τσίπρας αναφέρει τα εξής:

«Με έκπληξη άκουσα σήμερα στη Βουλή τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι δήθεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία και ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με νόμο να με απαλλάξει.

Με το πολιτικό σκέλος της αντιπαράθεσης δε θα ασχοληθώ. Δεν είναι δουλειά μου.

Αλλά όταν η αντιπαράθεση ξεπερνά τα πολιτικά όρια και αγγίζει τα όρια της προσωπικής στοχοποίησης, όχι ως αδελφός του πρώην πρωθυπουργού αλλά ως απλός πολίτης, οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αλήθεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε καταδικάστηκα αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο.

Ο νόμος δε που προέβλεπε την παραγραφή του συγκεκριμένου πλημμελήματος δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και δημοσιεύθηκε την 11-10-2013 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργό Υγείας τον Σπυρίδωνα – ‘Αδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι και τον συνυπογράφουν.

Επειδή λοιπόν ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κος Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής».