«Η κρίση της ενέργειας είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση και προσπαθούμε να την διαχειριστούμε», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την δήλωση του ότι «αν επανέλθει στην κυβέρνηση θα παγώσει τις τιμές του ρεύματος». Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, αν η Ελλάδει, που εισάγει ρεύμα και φυσικό αέριο, χαμηλώσει τις τιμές την ώρα που αγοράζει ακριβά, στο τέλος η χώρα θα μείνει χωρίς Ενέργεια. «Είναι σαν να λέει ότι η γη είναι επίπεδη», τόνισε χαρακτηριστικά για τον Α.Τσίπρα και εξήγησε ότι οι «τσουχτερές» ανατιμήσεις είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες της χώρες του πλανήτη τη δεδομένη χρονική περίοδο. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης έδειξε να απορεί με το γεγονός ότι μια τέτοια πρόταση εκφράστηκε δημόσια στην τηλεόραση από πρώην πρωθυπουργό.

«Του κάνει ζημιά»

Επιπλέον, ο υπουργός εκτίμησε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και είπε όσα είπε «καθώς αντιλαμβάνεται ότι η ταύτιση του με τον Παύλο Πολάκη του κάνει ζημιά». Τόνισε μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αντιδημοκρατικές απόψεις όπως του Πολάκη περί κατάργησης της εξουσίας της Δικαιοσύνης.

«Θα αναζητηθεί λύση»

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι δεν θα γίνει πόλεμος στην Ουκρανία, σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση ζυγίζει τις συνέπειες και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. «Θα αναζητηθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε για την κρίση στα σύνορα με τη Ρωσία και το θέμα που έχει προκύψει με την τροφοδοσία της Ενέργειας.

Για την ακρίβεια παραδέχθηκε πως «είναι ένα απολύτως πραγματικό γεγονός» ενώ ανέφερε πως οι συνέπειές της έχουν περιοριστεί λόγω της αύξησης των εισοδημάτων.

Μέτρα στήριξης

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η ενίσχυση που χορηγεί η κυβέρνηση είναι μεγαλύτερη από εκείνες που δίνονται σε άλλες χώρες και είπε πως θα πρέπει να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για όσους πλήττονται από τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης, τόνισε πως γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΛΠΝΟΟ με ανάρτηση που θα δημοσιευτεί εντός των επόμενων ωρών στα social media.

Η συνέντευξη

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε στην εκπομπή «Secret» και τον Παναγιώτη Τζένο:

Για τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα: Η κρίση της ενέργειας είναι σήμερα η μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση, σε αυτή την παγκόσμια κρίση προσπαθούμε να δούμε πως θα μπορέσουμε κάνουμε διαχείριση ενός πραγματικού προβλήματος.  Ο κ. Τσίπρας βγήκε χθες στο ΣΚΑΙ με μια απίστευτη ελαφρότητα, είναι εντυπωσιακό ότι αυτό το λεει κάποιος που κυβέρνησε την Ελλάδα, και λεει «άμα είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε δώσει εντολή να παγώσουν  οι τιμές στο ρεύμα».

Η Ελλάδα εισάγει ρεύμα, δεν έχει η Ελλάδα ενεργειακή αυτονομία. Ένα μεγάλο κομμάτι παράγεται εδώ είτε από ανανεώσιμες είτε  από τα υδροηλεκτρικά είτε από τα λιγνιτικά εργοστάσια αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς μας είναι εισαγόμενο αλλά και αυτα που παράγουμε  έχουνε και κόστος εισαγόμενων αγαθών μέσα. Όλα τα εισαγόμενα αγαθά ανεβαίνουν άμα εσύ παγώσεις την τιμή και αναγκάζεται η ενέργεια να την παίρνεις ακριβά  και να την  πουλάς σε όλους φθηνά τι πιστεύετε ότι θα γίνει; Θα  μείνεις χωρίς ενέργεια στο τέλος, δεν θα έχεις καθόλου ρεύμα! Για ποιο λόγο κανένα κράτος δεν εχει παγώσει; Γιατί αυτό δεν γίνεται. Η αγορά ενέργειας είναι παγκοσμιοποιημένη  αγορά δεν ελέγχεται από ένα κράτος. Θέλω να πω με αυτό ότι το να βγαίνει ένας πρώην πρωθυπουργός για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να λεει ένα τέτοιο πράγμα στη τηλεόραση  αυτό ξεπερνάει κάθε έννοια πολιτικής αντιπαλότητας.  Δηλαδή να λέμε ότι η γη είναι επίπεδη γιατί θέλω, είναι τέτοιου επιπέδου επιχείρημα αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας.

Για την αναφορά Τσίπρα στον Μάο: Μια και είπε τη φράση του Μάο «όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» , θέλω να υπενθυμίσω ότι ο Μάο μπορεί πράγματι να είπε αυτή τη φράση  για να εξωραΐσει την πολιτική του αλλά όποιος έχει διαβάσει την κινέζικη ιστορία  κανένα άλλο λουλούδι δεν άφησε ο Μάο να ανθίσει μέχρι και τον Ντε ξιαο Πινκ  που τον διαδέχτηκε τον έστειλε στην εξορία. Είναι αστείο να επικαλούμαστε το Μάο για μια φράση που είπε  και να μην καταλαβαίνουμε τι ήταν ο Μότι. Ένας στυγνός δικτάτωρ αιμοσταγής αυτό ήταν.

Για τον Πολάκη και τον Τσίπρα: Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας χθες πήγε στο ΣΚΑΪ για να αρχίσει να κάνει μια στροφή αντιλαμβανόμενος ότι η ταύτισή του με τον κ. Πολάκη  και με τα άκρα του κάνει ζημία, αυτό πιστεύω ότι προσπάθησε να κάνει χθες. Δεν μπορεί να αδειάσει τον Πολάκη γιατί με τον Πολάκη είναι σιαμαίοι, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον ένα από τον άλλο. Θέλω  όμως να είμαι ξεκάθαρος , το να λες σε ένα κόμμα «αφήνω όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» δηλαδή μπορεί να πει ο καθένας τη γνώμη του ακούγεται δημοκρατικό, όταν οι γνώμες που εκφράζονται όμως δεν είναι καθόλου δημοκρατικές; Όταν λεει η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου να βάλουμε παντού σε όλους τους αρμούς της εξουσίας Συριζοφρουρούς και όταν λεει ο Πολάκης να διώξουμε τους νυν δικαστές για να βάλουμε δικούς μας δικαστές αυτό είναι κάτι που είναι δημοκρατικό; Δηλαδή η διάκριση των εξουσιών και η παραβίαση της είναι δημοκρατική άποψη,μπορεί να λέγεται σε ένα κόμμα που θέλει να λέγεται δημοκρατικό;  Αυτό δεν είναι θέμα εσωκομματικής δημοκρατίας , αυτό είναι ζήτημα αν το ίδιο το κόμμα δέχεται απόψεις αντιδημοκρατικές . Οι απόψεις του κ. Πολάκη  επί των συγκεκριμένων ή της κας Τασίας είναι  αντιδημοκρατικές απόψεις.

Ερώτηση: Άρα λέτε ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει αντιδημοκρατικές απόψεις;

Απάντηση:  Προφανώς, όταν κάποιος λεει ότι θέλω να διώξω τους νυν δικαστές και να βάλω δικούς μου και να φτιάξω δικιά μου σχολή αυτό σας φαίνεται σεβασμός στη διάκριση των εξουσιών; Θέλω να πω μην μπερδευόμαστε από ένα ωραίο ρητορικό «όλα τα λουλούδια να ανθίσουν»,  ποια λουλούδια δηλαδή αν κάποιος είναι Ναζί στο ΣΥΡΙΖΑ θα πουν τι να κάνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουνε ή θα τον διώξουνε; Προφανώς θα τον διώχνανε  άρα δεν ισχύει αυτό που είπε ο Τσίπρας «αφήνω όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» αφήνει τα λουλούδια που του αρέσουνε. Ποια λουλούδια του αρέσουνε το αντιδημοκρατικό, να καταργήσουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

Για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: Το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή όπου καλούσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τη δική μου αρχειοθέτηση και του κ. Αβραμόπουλου σας φαίνεται δημοκρατική πράξη; Δηλαδή ας υποθέσουμε ότι ο Πρωθυπουργός σήκωνε το γάντι και έλεγε θα κάνω αύριο επιστολή στην Εισαγγελία την Οικονομική  και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μου εξηγήσουν γιατί αρχειοθέτησαν, αυτό είναι δημοκρατική πράξη; Φαντάζεστε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε μια δικαστική  απόφαση

Ερώτηση: Αρχειοθετήσεις δεν έγιναν μόνο τώρα, αρχειοθετήσεις  έγιναν και την περίοδο που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ…

Απάντηση: Επτα έγιναν της περιόδου Τουλουπάκη και δύο  τώρα με τον κ. Μπαρδάκη. Για τις δύο ζήτησαν τη δημοσίευση και γίνεται αυτό που γίνεται για τις επτά  δεν ζήτησαν ποτέ καμία δημοσίευση.

Ερώτηση: Είναι προσωπική στοχοποίηση;

Απάντηση: Για μένα το έκαναν, τον Αβραμόπουλο τον πήρε η μπάλα προφανώς αλλά η ουσία της υποθέσεως είναι ότι είναι δυνατόν μια δικαστική απόφαση να μπαίνει στην κουβέντα του αν συμφωνούμε με αυτό που λεει ο δικαστής ή όχι; Το έχετε ξαναδεί σε οποιαδήποτε απόφαση, εδώ μιλάμε για τρέλα.  Επίσης το άλλο που γράφουν ότι η αρχειοθέτηση  δεν σημαίνει αθώωση, τι λέτε; Αθώοι είναι όλοι ούτως ή άλλως, για να μην είσαι αθώος  πρέπει να καταδικαστείς σε δικαστήριο στο δυτικό κόσμο. Εγώ δεν ετέθη ποτέ αν είμαι αθώος ή όχι, ετέθη ζήτημα αν η Δικαιοσύνη θα βρει κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει έναν εισαγγελέα να με πάει  σε κατηγορία. Και η απόφαση της αρχειοθέτησης λεει όχι μόνο δεν τίθεται  ζήτημα αν είναι αθώος ή ένοχος, δεν βρήκαμε τίποτα για να μπορούμε να σκεφτούμε αν θα του ασκηθεί κατηγορία.

Ερώτηση: Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει επί της ουσία στη γνωστή του πρακτική, επιστρέφει στο 2014, ανακαλύπτει λεφτόδεντρα και εδώ τίθεται ένα δίλλημα. Το δίλημμα το οποίο έβαλε ο πρωθυπουργός είναι ενίσχυση ή μνημόνια; Αυτό είναι το δίλημμα έτσι όπως το ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ενίσχυση στα νοικοκυριά όπου χρειάζεται με στοχευμένες δυνατότητες διαφορετικά οδηγούμαστε σε μνημόνια εάν ανοίξουμε την κάνουλα;

Απάντηση:  Ο κ.Τσίπρας λεει πάντα το ίδιο και το αντίθετό του, ούτε μπορείς να συζητήσεις σοβαρά οικονομικά με τον κ. Τσίπρα γιατί προφανώς ακόμα  παρότι έμεινε τόσα χρόνια στην εξουσία το πώς δουλεύει η οικονομία δεν το έχει ακόμα καταλάβει.  Αν το έχει καταλάβει ποτέ δεν θα έλεγε να παγώναμε τις τιμές. Στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να πει θα επιδοτούσαμε τη διαφορά στο κόστος ενέργειας με τη διαφορά ότι αυτό  είναι πάρα πολλά δις και θα έπρεπε μετά να απαντήσει που θα τα έβρισκε.  Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να επιστρέψει στην εποχή του ’12-’14,  πιστεύω ότι βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ το πραγματικό πρόβλημα με τις τιμές και την ακρίβεια και τη δυσαρέσκεια που αυτή προκαλεί  και πιστεύουν ότι πάνω σε αυτό  θα μπορούσαν να χτίσουν ένα ΄12-΄14.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν προχωράει σε περαιτέρω ενίσχυση τόνισε:  Η ενίσχυση που δίνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση της Ελλάδος είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη κατ’ αναλογία σε όλη την ΕΕ. Δεν υπάρχει κανένα κράτος που να δίνει μεγαλύτερη ενίσχυση από εμάς. Εάν μια κυβέρνηση αποφασίσει ξαφνικά να κάνει στην οικονομική πολιτική τρέλες προφανώς αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο από τις αγορές.  Έχουμε ζήσει ως χώρα σχετικά πρόσφατα τι θα πει οι αγορές να θεωρήσουν ότι κάνεις τρέλες.  Αυτό εγινε την εποχή του Γ. Παπανδρέου και η κατάληξη ήταν το μνημόνιο. Η κυβέρνηση λοιπόν είναι υποχρεωμένη από την αίσθηση  υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης που της δείχνει ο ελληνικός λαός να διαχειρίζεται τα δημόσια οικονομικά με υπευθυνότητα, όχι με ανευθυνότητα.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

Για την κρίση στην Ουκρανία: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος στην Ουκρανία. Άμα γίνει το απευκταίο θα μετρήσουμε πάλι τις συνέπειες αυτού του γεγονότος, ο πανικός όμως είναι κακό πράγμα. Δηλαδή πόλεμος μπορεί να γίνει  μπορεί να μην γίνει δεν ο ξέρουμε όμως όλες αυτές τις μέρες από τον πανικό που γίνεται οι τιμές ενέργειας ανεβαίνουν, το πετρέλαιο ανεβαίνει, το φυσικό αέριο ανεβαίνει. Εγώ σας λεω ότι δεν χρειάζεται να προεξοφλήσουμε έναν πόλεμο που είναι άδηλο αν θα γίνει, εάν γίνει η κυβέρνηση είναι εδώ και όλη η ΕΕ. Θα βρεθεί και πάλι μια πανευρωπαϊκη λύση.

Για την ακρίβεια: Η ακρίβεια είναι ένα απολύτως πραγματικό γεγονός. Όλα έχουν ακριβύνει εδώ όμως υπάρχουν ορισμένοι παράμετροι. Παράμετρος πρώτος ακριβαίνουν στην Ελλάδα  περισσότερο από τις άλλες χώρες; Όχι, ακριβαίνουν λιγότερο για αυτό και η Ελλάδα παραμένει σταθερά στις χαμηλότερες σε πληθωρισμό χώρες στην Ευρώπη.  Θα πει κάποιος εδώ  ναι αλλά δεν έχουμε τους ίδιους μισθούς που έχουν οι άλλοι ευρωπαίοι.  Πάμε λοιπόν  να δούμε τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή με το διαθέσιμο  εισόδημα. Τι λένε όσοι μετράνε δηλαδή η ΕΛΣΤΑΤ, η Eurostat  και η ΕΛΣΤΑΤ και οι τρεις έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα ότι η  Ελλάδα το 2021 ήταν μια χώρα από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, κατά το ΟΟΣΑ η δεύτερη μεγαλύτερη που οι πολίτες είχαν αύξηση διαθεσίμου εισοδήματος άρα η ακρίβεια έχει αντιμετωπιστεί από την αύξηση του εισοδήματος .  Αυτή η αύξηση έγινε από τη μείωση των φόρων, από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, από τις καραντίνες από όλα ατά μαζί υπήρξε αύξηση   άρα προς το παρόν η ακρίβεια είναι μέσα στα όρια αυτής  της αύξησης. Θα πει κάποιος αυτά είναι ψεύτικα τα στοιχεία, δεν ισχύουν, πάμε να δούμε ένα αντικειμενικό στοιχείο τα τελευταία δύο χρόνια αυξήθηκαν οι καταθέσεις μας ή μειώθηκαν; Αυξήθηκαν 44 δις, αυξήθηκαν υπερβολικά πολύ, ποτέ άλλοτε σε δυο χρόνια δεν είχαν αυξηθεί οι καταθέσεις μας  κατά 44 δις άρα πολλά εκατομμύρια συμπολίτες μας αντικειμενικά μιλώντας έβαλαν λεφτά στην τράπεζα αυτοί έχουν μια μεγαλύτερη αντοχή να αντιμετωπίσουν αυτή  την ακρίβεια που αν και μικρότερη  από τις άλλες χώρες έχει έρθει και στην Ελλάδα και είναι εισαγόμενη. Η κυβέρνηση πρέπει να πάει να βρει εκείνο το κομμάτι που δεν αύξησε τις καταθέσεις του, εκείνο το κομμάτι που τα φέρνει πολύ δύσκολα βόλτα και να κάνει στοχευμένα μέτρα και για αυτούς.

Ερώτηση: Αυτό είναι και η απάντηση γιατί όχι οριζόντια μέτρα;

Απάντηση: Ακριβώς. Τα οριζόντια μέτρα κοστίζουν πολύ στο κράτος, διακινδυνεύουν τη δημοσιονομική μας σταθερότητα και τελικά είναι και άδικα γιατί οι άνθρωποι που έχουν αυξήσει τα καταθέσεις τους γιατι να χρειαστεί να πάρουν και ενίσχυση από το κράτος δηλαδή από εμάς, από τους φόρους μας. Ο εθνικός στόχος είναι η Ελλάδα να φύγει οριστικά από την κρίση. Η επενδυτική βαθμίδα δεν μας χρειάζεται για να βγει η κυβέρνηση και να πανηγυρίσει, η επενδυτική βαθμίδα μας χρειάζεται γιατί όταν θα την κατακτήσουμε πλέον οριστικά η Ελλάδα θα έχει  βγει από τα μνημόνια, θα έχει βγει από τον μηχανισμό ενισχυμένης εποπτείας.  Όπως επίσης να πω ότι αν κάνεις ως κυβέρνηση λάθος οικονομικές κινήσεις  δεν σημαίνει ότι αυτό το κόστος δεν θα φτάνει στον πολίτη αμέσως. Η ανεύθυνη  οικονομική πολιτική μιας κυβερνήσεως δηλαδή το να βγει πει «πληρώνω εγώ τις αυξήσεις στο ρεύμα» αυτό θα είχε αποτέλεσμα μακροχρόνιο νέο μνημόνιο αλλά πάμε και στο βραχυχρόνιο. Δηλαδή οι πολίτες πιστεύουν θα γλιτώσουν λεφτά νομίζουν  αν το κάνει αυτό η κυβέρνηση; Όχι γιατί μόλις το κάνεις θα ανέβουν τα επιτόκια όποιος λοιπόν έχει δάνεια, όποιος χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα, όποιος κάνει οποιουδήποτε είδους τραπεζική συναλλαγή θα πληρώνει περισσότερα χρήματα εκεί αντί δηλαδή να τα πληρώνεις στο ρεύμα θα τα πληρώνεις στα επιτόκια. Κοινώς εύκολη λύση σε μια παγκόσμια κρίση δεν υπάρχει. 

Ερωτηθείς αν γίνονται έλεγχοι για να περιοριστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, τόνισε:  Έλεγχοι γίνονται ασταμάτητα. Ο λόγος που έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό από τους άλλους είναι γιατί γίνονται έλεγχοι. Εάν το πρόβλημά μας ήταν εγχώριο δεν θα ήμασταν τελευταίοι σε πληθωρισμό, θα ήμασταν πρώτοι. Είμαστε τελευταίοι  γιατί και πλαφόν στο περιθώριο κέρδους έχουμε θεσπίσει και ελέγχους κάνουμε και πρόστιμα έχουμε βάλει αυτά γίνονται κάθε μέρα ασταμάτητα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα, πρέπει να γίνονται,  γίνονται και θεραπεύουν το πρόβλημα ως προς το εγχώριο του ζήτημα, δεν μπορούν να θεραπεύσουν το πρόβλημα ως προς το εισαγόμενο του ζήτημα.

Αναφορικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε:  Θα απαντήσω  στο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο και με επίσημη ανάρτησή μου. Ο κ. Πολάκης λεει πάντα τη μισή αλήθεια, επικαλείται ένα έγγραφό μου προς το γενικό λογιστήριο του κράτους όταν ήμουν υπουργός Υγείας που ζητούσα να σταματήσει ο διαχειριστικός έλεγχος του ΓΛΚ στο ΚΕΕΛΠΝΟ και την αποδοχή του αιτήματος από τον κ. Σταϊκουρα, αυτή είναι η αποκάλυψη. Τι δεν λεει ότι το 2013 το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρείται του δημοσίου λογιστικού με νόμο που ίσχυε πολλά χρόνια  πριν γίνω υπουργός υγείας και  για αυτό έγινε αυτό το έγγραφο, και το έγγραφό μου ήταν η  διαβίβαση στον υπουργό Οικονομικών του αιτήματος της τότε προέδρου του ΚΕΛΠΝΟ κας Τζ. Κρεμαστινού. Το είδατε  να το γράφει πουθενά αυτό ο κ. Πολάκης ; Όχι γιατί είναι προστατευόμενη του η κα Κρεμαστινού και του χαλάει την εικόνα αν το έχει ζητήσει η κα Κρεμαστινού. Το αίτημα δεν το έκανε ο Γεωργιάδης, το αίτημα το έκανε η κα Κρεμαστινού η οποία στο αίτημά της γράφει ότι αν δεν σταματούσε ο έλεγχος εκείνη τη στιγμή γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρείτο των τότε κανόνων του ΓΛΚ θα σταματούσε η λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ...  Αργότερα το ’16, αφού βάλανε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο δημόσιο λογιστικό έκανε  διαχειριστικό έλεγχο το ΓΛΚ επί του κ. Πολάκη; Έκανε. Βρήκε  τίποτα; Απολύτως τίποτα. Όλα αυτά που λεει ο Πολάκης με τα media  και τους διορισμούς και τα λοιπά έγιναν από ελέγχους της κα Παπασπύρου δεν έγιναν από το ΓΛΚ . Το ΓΛΚ έλεγξε επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν βρήκε απολύτως τίποτα.