Τις τριγωνικές σχέσεις που έχτιζε με ανάρμοστο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της παντοδυναμίας του, δηλαδή τα πάρε δώσε με επιχειρηματίες, την προσπάθεια άλωσης των ΜΜΕ μέσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης με «δικαστές» στην υπηρεσία του Μεγάρου Μαξίμου, είχε αναδείξει το καλοκαίρι του 2017 ο τότε τσάρος της ελληνικής οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος με μια ομιλία φωτιά στην Κ.Ε του κόμματος, την οποία είχαν αναδείξει κατά αποκλειστικότητα τα «Παραπολιτικά».

Τα τρια αυτά σοβαρά θεματα, τα οποία συνειδητά είχε επιλέξει να τα συνδέσει εκείνη την εποχή, καθως στην επικαιρότητα βρίσκονταν ακόμη και τα περίφημα Βοσκοτόπια του Χρήστου Καλογρίτσα, είναι και αυτά που στο τέλος γυρισαν μπουμερανγκ στην ηγεσία του κόμματος με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών σημαντικές υποθέσεις με ωσμη σκανδάλου. Ήδη η Δικαιοσύνη εξετάζει και το σκανδαλο Καλογρίτσα με πρωταγωνιστή το Νίκο Παππα, την εμπλοκη Παπαγγελοπουλου στην υπόθεση Novartis, την υπόθεση της Folli Follie κ.α.

Την προφητικη, όπως αποδεικνύεται τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου, την αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης από την συχνότητα των Παραπολιτικών η εκπομπή ''Secret'' με τον Παναγιώτη Τζένο.....

Ακούστε το ηχητικό που έπαιξε στην εκπομπή ''Secret'' με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο:



Τι είπε αναλυτικα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τα διαγωνισμό Παππά και Δικαιοσύνη


«Ουτε με τις επενδύσεις μπορει να μην υπάρχει ένα κέντρο, που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει ένα κέντρο. Πηγαίνω εγώ που είμαι υπεύθυνος για κάποιες εκκαθαρίσεις και γίνονται παζάρια και ξέρω όλοι παίκτες έχουν μιλήσει σε τρεις- τέσσερις υπουργούς. Που το ξέρω εγω τι έχουνε πει, τι δεσμεύσεις έχουν κάνει. Δεν υπάρχει ένας που είναι υπεύθυνος ή μια ομάδα τεσσάρων. Να μιλάμε σε όποιον θέλουμε, αλλά να ξέρουμε αν στέλνουμε το Στέλιο τον στείλαμε εμείς τον Στέλιο. (εννοεί τον πατέρα του Νίκου Παππα). Δεν πήγε μόνος του. Είσαι απο μια ομάδα και σου ειπαμε πηγαινε να διαπραγματευτείς με αυτον τον επιχειρηματία γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο. Πρέπει να υπάρχει ένα κέντρο που όλοι ξέρουμε τι ειναι η αναπτυξιακη μας πολιτική, ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις και να μην ξέρουμε εμείς. Μπορει ο Ξυδάκης να μη θελει να ξέρει,αλλά να έχουμε εμπιστοσύνη σε τέσσερα πέντε άτομα το ξερουν. Τους έχουν εμπιστοσύνη πως θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις.»

161833121_443925410160466_4926553331779469783_n_3
Το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» το 2017

ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΠΠΑ

Και αυτό ισχύει για πολλούς άλλους τομεις. Οπως δεν ειμαι ευχαριστημενος με αυτα που εχουν γίνει στα Μέσα Μαζικης Ενημέρωσης. Κατά τη δικη μου άποψη εγω θα ψηφιζα μια πρόταση οτι για τα επόμενα δυο χρόνια για τα ξένα μέσα για τους άλλους να κανουμε το απόλυτο τίποτα. Το απολυτο τιποτα υπερισχύει αυτου που καναμε τα προηγουμε χρονια.Το απολυτο τιποτα. Να μην ασχοληθουμε καθόλου. Θα ηταν πολυ καλύτερο από αυτες τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει με αυτούς τους ανθρώπους και με αυτες τις επιλογές και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση. Πουθενά δεν συζητήθηκε σοβαρά οι τέσσερις άδειες, μπορεί να ηταν σωστό μπορεί να ηταν λάθος, και το επτά μπορει να ηταν λάθος μετα την εμπειρια...

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Το ιδιο ισχύει και σε άλλους τομείς. Για την Δικαιοσύνη. Συντροφισες και συντροφοι θα πρέπει να υπάρχει μια αξιοκρατία σε εμας. Αν ειναι να έχουμε καλύτερα ήθος και να μην το χάσουμε αυτο δεν θα επιλέγουμε δικαστές επειδή είναι δικοί μας. Επειδη μας στηριξαν σε κάτι. Ειναι δευτερευων τριτευων. Πρπει να επιλεγουμε τους καλύτερους, οι οποίοι έχουν και καποιο αυτοσεβασμό.....!!

Δείτε εδώ το δημοσιεύμα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για εκείνη την εποχή