Στην επιστράτευση των ιδιωτικών κλινικών επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας - πέρα από την επιστράτευση των γιατρών του ιδιωτικού τομέα - καθώς, όπως λέει, το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Χθες, μάλιστα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές κλινικάρχες και γιατροί του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να βάλουν πλάτη στην αντιμετώπιση της κατάστασης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να μην συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας, ενώ επιλέγει να δίνει δώρο διπλά νοσήλια στις ιδιωτικές κλινικές που επιτάσσει για ασθενείς, όμως, non covid».

Εν τω μεταξύ ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή ζητώντας επίταξη του νοσοκομείου Ερ. Ντυνάν προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από περιστατικά covid-19, τόνισε ότι «η πανδημία στη χώρα μας είναι στη χειρότερη στιγμή της, υπάρχει λειτουργική κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και πλήρης αδυναμία τους να καλύψουν όλες τις υπόλοιπες υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας». Αναφερόμενος στην αξιοποίηση του «Ερ. Ντυνάν» επεσήμανε ότι η πρόταση έγινε πριν από δύο μήνες και τόνισε ότι η περιορισμένη επιστράτευση του για μη covid περιστατικά δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει την εικόνα «ιατρικής πολέμου» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εφημερία των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κορύφωσης του επιδημικού κύματος ο ιδιωτικός τομέας που έχει χιλιάδες κρεβάτια στην Αττική να διαθέτει μόνο 250 για περιστατικά covid και τα στρατιωτικά νοσοκομεία ούτε ένα, αφήνοντας το ΕΣΥ να αποδιοργανώνεται και την επαγγελματική εξουθένωση των υγειονομικών να διογκώνεται καθημερινά. «Είναι προφανές, ανέφερε ο κ. Ξανθός, ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στους κλινικάρχες ότι δεν θα εμπλακούν ενεργά στην πανδημία. Γι’αυτό δεν τολμά να δείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι τους και περιορίζεται μόνο στην καθυστερημένη επιστράτευση 200 ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών».