Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης ο οποίος εγκάλεσε, πρόσφατα τους γαλάζιους συνδικαλιστές στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ότι την τελευταία 3ετία συμπεριλαμβάνονται σε εκείνους που μετακινήθηκαν από το ένα πόστο στ άλλο, αναγνωρίζοντας στην ουσία ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται κανονικά και δεν κάνουν χρήση των προνομίων που τους παρέχονται από τη νομοθεσία.

«Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με τους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να μετρούν θλιβερές ανθρώπινες απώλειες και εκατοντάδες κρούσματα, ο κ. Γιαννούλης, χρησιμοποιώντας σωρεία ανακριβειών, προχωρά επιλεκτικά, ανάλγητα και μεθοδευμένα στη στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζομένων με μοναδικό κριτήριο τη συνδικαλιστική τους ένταξη και προτίμηση…» αναφέρει σε σκληρή ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ τονίζοντας ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο ΟΑΣΘ είχε βουλιάξει στα χρέη.

Και υπογραμμίζουν:

«Είναι αλήθεια, πως όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ είναι εργαζόμενοι χωρίς απαλλαγές που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό από τις θέσεις της δουλειάς τους. Είναι αλήθεια, ότι η ΔΑΚΕ σε κάθε της συνδικαλιστική βαθμίδα απέχει συνειδητά από πρακτικές συνδιοίκησης που τόσο πολύ έχουν πληγώσει την αξιοπιστία του Συνδικαλιστικού Κινήματος αλλά και του πολιτικού συστήματος. Αυτές οι «κακές συνήθειες» ανήκουν στους χώρους που εκπροσωπεί ή αγωνιά να εκπροσωπήσει το κόμμα του κ. Γιαννούλη… Είναι αλήθεια, ότι η ΔΑΚΕ ΟΑΣΘ δεν διακρίνει τους συναδέλφους και την εργασιακή τους εξέλιξη ανάλογα με το «χρώμα» της κομματικής ή της συνδικαλιστικής τους επιλογής, δεν υπάρχουν για εμάς «πληβείοι και πατρίκιοι». Είναι αλήθεια, πως η ΔΑΚΕ αγωνίζεται για έναν ΟΑΣΘ σύγχρονο, βιώσιμο, αναπτυσσόμενο, με Συλλογική Σύμβαση, αξιοπρεπείς όρους εργασίας, εύρυθμη λειτουργία με προστιθέμενη αξία για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία της Θεσσαλονίκης….». Και καταλήγουν απευθυνόμενοι προς τον ΣΥΡΙΖαίο βουλευτή: «Είναι γεγονός πως είμαστε όλοι ίσοι, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι…».