Λίγο πριν το Πάσχα θα ξεκινήσει το τρίτο ραντεβού του 63ου γύρου για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης η Ελλάδα επέβαλε τον ρυθμό της όσον αφορά τη Τουρκία, ωστόσο συνέστησε ψυχραιμία χωρίς ωραιοποίηση της κατάστασης και αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, στον απόηχο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για τις ευρωτουρκικές σχέσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο «Θέμα 104,6», τόνισε ότι η Ελλάδα πράγματι χρησιμοποιεί τη μέθοδο του μαστιγίου και του καρότου επισημαίνοντας ότι η Αθήνα θέλει να υπάρχει το πλαίσιο των κυρώσεων στο τραπέζι όμως πιστεύει και θέλει να διατηρήσει τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Άγκυρα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ελληνική πλευρά έχει καταφέρει να αναδείξει τη στάση της Τουρκίας ως σε ένα ζήτημα ευρωτουρκικό και όχι περιφερειακό, ενώ αποκάλυψε πως ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μίλησε στη Σύνοδο της 25ης Μαρτίου για τη στάση της Τουρκίας σημειώνοντας πως η στάση της Άγκυρας τον έχει προβληματίσει όπως και της Ρωσίας και της Κίνας.